Re: prémie za odpracované hodiny a průmě
Nikdo neodpovídá, protože není z dotazu jasné, jak jsou ty prémie za odpracované hodiny přesně definovány. Jestli zaměstnanec, který odpracoval celý fond pracovní doby je dostane, a ten, který hodinu zameškal, je nedostane, tak je samozřejmé, že to průměr pro další čtvrtletí ovlivní.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 8. 2016 17:35
Dobrý den, mám dotaz.
Pokud firma dává zaměstnancům prémie za odpracované hodiny (chce zaměstnance motivovat k nízké nepřítomnosti), jak se tyto prémie projeví v průměru pro výpočet náhrad?
Jde mi o to, že mzdová účetní tvrdí, že kdy zaměstnanec jde s dítětem k lékaři, tak přijde o prémie za odpracované hodiny. Zaměstnavatel se snaží tlačit na zaměstnance, aby si na doprovod dítěte k lékaři vzal dovolenou. Podle mne by ale doprovod dítěte k lékaři měl být placený průměrem, kde jsou zahrnuté i prémie. A ani pro další čtvrtletí by náhrada za překážku k práci neměla nijakým způsobem snížit průměr.
Myslím si to správně? Nejsem mzdovka, tak si to potřebuji ověřit.
Moc díky všem :-)