Re: Žádost o důchod a ELDP
Důchod bude přiznán od data,od kterého žádá, u předčasného ne dříve než na předčasný vznikne nárok.Takže Vy si s tím hlavu nelamte. Obvykle chce sociálka 3 měsíce předem uzavřený ELDP, to zn.,jde-li 20.9., měl by to být ELDP uzavřený k 31.5. Pokud žádá až nyní, je dost pravděpodobné,že budou chtít ELDP vč.září. Takže až potom,co budete mít za září hotové výplaty,pošlete ELDP,ukončený 19.9.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
29. 8. 2016 12:29
Dobrý den, opět prosím o radu. Zaměstnanec jde do předčasného starobního důchodu. Dnes mi donesl k vyplnění Potvrzení zaměstnavatele podle § 83 zákona č. 582/1991 Sb., ale říkal, že o důchod ještě nepožádal, jen se tam byl ptát a oni mu vystavili nějaký orientační výpočet s tím, že aby mu to vyšlo přesně rok, musí se v práci udržet do 19. 9. Končí tedy 19.9. dohodou. Může mi někdo poradit co teď udělat? Jak je na tom Potvrzení...bod 4 o ELDP, budu tedy vyplňovat nebo ne? Jsem z toho úplně jelen. Je možný, aby mu přiznali důchod k 20.9., když o něj ještě ani nepožádal? Děkuji za rady