Re: Mzdový list a roční zúčtování
a podle mne ano, roční zúčtování se provádělo až v roce 2015, tak že podle mne platí:
§ 38j Povinnosti plátců daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti
(2) Mzdový list musí pro účely daně obsahovat
h) údaje o výpočtu daně a provedeném ročním zúčtování záloh a daňového zvýhodnění.
>>>>>Dobrý den, mám prosbu,
>>>>>
>>>>>je třeba vést za rok 2015 mzdový list i pro ukončený
>>>>>pracovní poměr v roce 2014 ( když v roce 2015
>>>>>vyplaceno
>>>>>za 2014 roční zúčtování) ?
>>>>>
>>>>>Díky M. P.
>>>>
>>>>Podle mě ne.
>>>
>>>a podle mne ano, roční zúčtování se provádělo až v
>>>roce 2015, tak že podle mne platí:
>>>§ 38j Povinnosti plátců daně z příjmů fyzických osob
>>>ze závislé činnosti
>>>(2) Mzdový list musí pro účely daně obsahovat
>>>h) údaje o výpočtu daně a provedeném ročním zúčtování
>>>záloh a daňového zvýhodnění.
>>>
>>Taky mám vratku ve mzdovém listu.
Je logické,že je nutné vést ML i v tomto případě, ev.v každém příp.,kdy bylo něco vyplaceno, např. po skončení p.p.
>Já také, program tvoří automaticky mzdový list...
Mně také tvoří program mzdový list a je na něm jen ta vratka (pokud ten člověk skončil už v uplynulém roce, za který se RZD dělalo), protože ty vratky rovnou přenesu do mezd. Ale mám navíc formulář s výpočtem RZD a tento je přílohou ke mzdovému listu za ten rok, za který se RZD dělá - a to je podle mě to, o čem hovoří ten par. 38j odst 2 písm. h.
A dále mám seznam těch vratek a setkala jsem se i s tím, že tyto vratky vůbec nebyly vráceny "přes mzdy", ale byly vyplaceny zvlášť, čili nebyly na výplatním lístku a tudíž ani na mzdovém listu v příštím roce. A FÚ nic nenamítal. Samozřejmě o ty vratky byl snížen odvod daně a vše správně zaúčtováno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
29. 8. 2016 16:38
Dobrý den, mám prosbu,
je třeba vést za rok 2015 mzdový list i pro ukončený pracovní poměr v roce 2014 ( když v roce 2015 vyplaceno za 2014 roční zúčtování) ?
Díky M. P.