Re: Výpověď z pracovního poměru
bohužel není
zákoník práce Dohoda § 49
(1) Dohodnou-li se zaměstnavatel a zaměstnanec na rozvázání pracovního poměru, končí pracovní poměr sjednaným dnem.
(2) Dohoda o rozvázání pracovního poměru musí být písemná.
(3) Každá smluvní strana musí obdržet jedno vyhotovení dohody o rozvázání pracovního poměru.
Přesně tak. Buď jste měli dohodu o skončení dnem 31.8. hodit na papír anebo jste mu měl předat v červnu svoji výpověď a pracovní poměr by také skončil 31.8.
A Vy vlastně nemáte v ruce ani dohodu o skončení 30.9.
Je fakt, že jste udělal chybu, že nemáte nic písemně, ale od něj to je také trochu nefér, když jste se dohodli a on nedrží slovo.
Nechci navádět k nějakým nekalostem, ale když se podíváte do zdejší historie, najdete pár nářků od zaměstnavatelů, kterým zaměstnanec prostě přestal chodit a cože oni s tím zmůžou, a závěr vždycky je, že s tím vlastně nic nezmůžou...
No, myslela jsem si totéž, ale zatím jsem o tom nechtěla psát. Každopádně jako první krok by si měl zabezpečit aspoň tu dohodu o skončení dnem 30.9., když už ho nepřesvědčí o skončení 31.8. A pak záleží na tom, jak má jisté to nové zaměstnání a jak se ten nový zaměstnavatel postaví k tomu, že mu nebude moci dodat zápočťák, protože ten by dostal až mu poměr skončí. A co když s ním novém zaměstnání ukončí poměr ve zkušební době a ve starém zaměstnání bude mít vztahy rozházené...Prostě si musí zvážit, jak bude postupovat dál a co mu stojí a co nestojí zato.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 8. 2016 10:05
V červnu jsem oznámil zaměstnavateli, že jsem si našel jiné zaměstnání a dohodli jsme se ústně, že budu pracovat do 31.8.2016. Vzhledem k tomu, že u firmy jsem už více jak 15 let a se šéfem jsem vycházel velmi dobře, jsem to považoval za danou věc.
Bohužel, včera večer mi šéf volal, že mě nepustí a budu dělat ještě měsíc.... Jsem z toho v šoku a nevím, co mám dělat.
Je i ústní dohoda platná????
Děkuji za radu Peetr