Re: Ukončení pracovního poměru
Při výpovědi nemůže pracovní poměr skončit 15.12. Při výpovědi prvním dnem následujícího měsíce po doručení, začíná běžet 2 měsíce výpovědní doba. Tudíž, pokud podáte výpověď např. v září, od 1. října do posledního listopadu běží výpovědní doba. PP by skončil 30.11.2016.
V jakýkoliv den v průběhu měsíce můžete pracovní poměr skončit pouze dohodou se zaměstnavatele, s čímž on ovšem není povinen souhlasit.
Je ještě září, takže když dáte výpověď do konce měsíce, poběží vám výpovědní doba do 30.11. a 15.12. jste volná a můžete nastoupit do nového zaměstnání.
Výpovědí vám PP bude ukončen poslední den v měsíci. Pokud podáte výpověď do konce září bude PP ukončen 30. 11. 2016. Pokud podáte výpověď v průběhu října, bude PP ukončen 31. 12. 2016.
Pokud chcete, aby byl PP ukončen 15.12., musela byste podat dohodu o ukončení PP, zaměstnavatel ale na ni nemusí přistoupit.
Děkuji všem a přeji pěkný den
>>Dobrý den všem, poprosím o radu. Budu ukončovat
>>pracovní poměr k 15.12., ale nevím jestli mám odeslat
>>ukončení už do konce září, teda co jsem pročítala
>>příspěvky
>>tak ano, nebo až v polovině října. Podle mého bych
>>měla ukončení poslat do konce září a od října začne
>>výpovědní doba? Nebo to tak není? prosím o radu?
>>Děkuji
>
>Výpovědí vám PP bude ukončen poslední den v měsíci.
>Pokud podáte výpověď do konce září bude PP ukončen 30.
>11. 2016. Pokud podáte výpověď v průběhu října, bude PP
>ukončen 31. 12. 2016.
>Pokud chcete, aby byl PP ukončen 15.12., musela byste
>podat dohodu o ukončení PP, zaměstnavatel ale na ni
>nemusí přistoupit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 9. 2016 8:56
Dobrý den všem, poprosím o radu. Budu ukončovat pracovní poměr k 15.12., ale nevím jestli mám odeslat ukončení už do konce září, teda co jsem pročítala příspěvky tak ano, nebo až v polovině října. Podle mého bych měla ukončení poslat do konce září a od října začne výpovědní doba? Nebo to tak není? prosím o radu? Děkuji