Re: EET a tržby v EUR
Lenko Vy nám dáváte při neděli úkoly :-)
Našla jsem v materiálu
„Popis položek datové zprávy a příklady situací při evidenci tržeb“
http://www.etrzby.cz/assets/cs/prilohy/Archiv/Popis_polozek_datove_zpravy_23_06_2016_v1.0.pdf
strana 6 / bod 11
"Jedná se o celkovou částku tržby (viz § 19 odst. 1 písm. f) ZoET).
Celková částka tržby se vždy uvádí v Kč. V případě uskutečnění evidované tržby v cizí měně je pro uvedení částky v Kč použit kurz deklarovaný poplatníkem v daném okamžiku. Pokud poplatník k
okamžiku uskutečnění použitý kurz neuvádí, použije jiný vhodný kurz, např. kurz ČNB k uvedenému datu."
Dobrý den,
řeším podobný problém, jakým způsobem evidovat a přepočítávat tržbu, když denní kurz ČNB v daný okamžik ještě není znám pro stávající den. Např. transakce přijde před 14:30 a další až po 14:30 v pracovní den. Daňový doklad vystavujeme nyní vždy až v po půlnoci automaticky po skončení pracovního dne, abychom všechny doklady odesílali jen jednou. Od 1. 3. 2018 ale spadáme do EET v rámci dopravy a opravovat pak doklady dodatečně nechceme vzhledem k objemu dokladů...
Děkuji za toto fórum, dost často zde jsou hodně fundované odpovědi, budu vděčný za jakoukoliv radu :)
Zdraví
Ondřej
Mám klienta, který má maloobchod v centru prahy. Cizinci by mu chtěli platit i v eurech. Nevíte prosím jak to bych to pak měl vypořádat účetně a daňově?
Např.: můj klient prodává zboží cizinci. Zboží v kč stojí 1000 Kč + 210 Kč dph. Kurz stanovený čnb je 25 Kč. Ale jelikož můj klient nedostane tak dobrý kurz ve směnárně. Přijmul by eura pouze při kurzu 23 Kč/eur.
Já účtuji dením kurzem ČNB. S daňovkou bych se asi vypořádal, vzniknul by mi kurzový rozdíl a dám ho na 663. Ale co DPH? Musím tam něco řešit?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
18. 9. 2016 8:50
řeší se to vůbec?