Re: Výběrové řízení po návratu z RD
Tak já to chápu tak, že po RD se vracíte na místo, které je v souladu s druhem práce ve vaší pracovní smlouvě. Protože byste si ale chtěla polepšit, jdete do výběrového řízení. Když uspějete, povýšíte, když neuspějete budete na místě, které odpovídá druhem práce sjednaným v pracovní smlouvě. Neúspěch v konkurzu nemá na trvání vašeho PP žádný vliv.
To jsem potřebovala vědět, zda neúspěch v konkurzu má nějaký vliv na trvání mého PP. Bohužel jdu na nižšší pozici, proto mě zaráží to výběrové řízení. (pracuji v bankovním sektroru, před RD osobní bankéř pro privátní klientelu (toto místo je nyní obsazené), konkurz jdu dělat na bankéře (volné místo).
Vliv na PP by mohlo mít, pokud byste nesplňovala odbornou způsobilost, kterou vyžaduje zákon 257/2016 Sb., účinný od 1.12.2016 a které by byly vyžadovány na danou pracovní pozici.
>Prosím, co je to za zákon? Vyhledala jsem si zákon
>257/216 Sb. účinný od 1.12.2016 a je to Zákon o
>spotřebitelském úvěru!?
zřejmě jde o tohle
60 [DZ]
Odborná způsobilost
(1) Odbornou způsobilostí se pro účely tohoto zákona rozumí získání všeobecných znalostí a odborných znalostí a dovedností nezbytných pro poskytování nebo zprostředkování spotřebitelského úvěru.
(2) Všeobecné znalosti se prokazují vysvědčením o maturitní zkoušce nebo dokladem o dosažení vyššího vzdělání.
(3) Odborné znalosti a dovednosti pro poskytování nebo zprostředkování spotřebitelského úvěru se prokazují osvědčením o úspěšném vykonání odborné zkoušky podle tohoto zákona. Odborná zkouška musí být vykonána prokazatelným způsobem. Odborná zkouška může být také jen písemná.
>
>
>>>>To jsem potřebovala vědět, zda neúspěch v konkurzu má
>>>>nějaký vliv na trvání mého PP. Bohužel jdu na nižšší
>>>>pozici, proto mě zaráží to výběrové řízení. (pracuji
>>>>v
>>>>bankovním sektroru, před RD osobní bankéř pro
>>>>privátní
>>>>klientelu (toto místo je nyní obsazené), konkurz jdu
>>>>dělat na bankéře (volné místo).
>>>
>>>Vliv na PP by mohlo mít, pokud byste nesplňovala
>>>odbornou způsobilost, kterou vyžaduje zákon 257/2016
>>>Sb.,
>>>účinný od 1.12.2016 a které by byly vyžadovány na
>>>danou
>>>pracovní pozici.
>>>
>>A když je zákon účinny od 1.12.2016 a já musím
>>nastoupit 29.10.2016?
>
>Než budeme vypisovat coby-kdyby, tak splňujete uvedené
>podmínky?
>Máte maturitu?
>
Mám vysokou školu ekonomickou, titul Ing.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 9. 2016 19:50
Dobrý večer,
nyní jsem na rodičovské dovolené, která mě končí v říjnu tohoto roku. Před mateřsou a rodičovskou dovolenou jsem pracovala 6 let u nynějšího zaměstnavatele, nyní se mám zájem vrátit zpět do práce. Byla jsem se ptát, jaká je situace ve firmě a zjistila, že je momentálně volné pracovní místo odpovídající mé profesi, na které je vypsáno výběrové řízení. Setkala jsem se s vedením společnosti a bylo mi řečeno, že se musím přihlásit k výběrovému řízení a projít konkurzem. To mě docela zarazilo, ale budiž, asi to není protiprávní, ale co se stane, když výběrovým řízením neprojdu? Mám smlouvu na dobu neurčitou. Stále jsem žila v představě, že zaměstnavatel mi drži místo do 3 let věku dítěte (ne pozici, ale místo ve firmě odpovídající mé kvalifikaci). Můžou mě jen tak vyhodit, na základě neúspěšného výběrového řízení?
Děkuji za odpověď