Hlavní navigace

EET - stravování zaměstnanců

  • (neregistrovaný)

    27. 9. 2016 7:48

    Dobrý den, jsme s.r.o. zaměřené na výrobu součástek z nerezu.
    Svým zaměstnancům zajišťujeme obědy z vývařovny, které k nám
    dováží , zaměstnancům jsou podávány v jídelně. Někteří zaměstnanci
    a externí firmy platí obědy hotově do pokladny. Máme povinnost
    od 12/16 EET za stravovací služby ? Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 9. 2016 8:12

      jukk (neregistrovaný)

      Re: EET - stravování zaměstnanců
      doporučuji prostudovat:
      http://www.etrzby.cz/assets/cs/prilohy/Metodika-k-evidenci-trzeb_v1.0.pdf

    • 27. 9. 2016 8:13

      Akras (neregistrovaný)

      Re: EET - stravování zaměstnanců
      "díky" externím firmám se domnívám povinnost EET máte

    • 27. 9. 2016 12:25

      Dara (neregistrovaný)

      Re: EET - stravování zaměstnanců
      po přečtení metodiky se domnívám, že povinnost nemáte (a my snad také ne): "V případě, že by bylo zaměstnancům poskytováno stravování provozovatelem, vůči němuž nejsou „strávníci“v pracovněprávním nebo obdobném vztahu, pak by přijaté platby provozovatele závodního stravování byly evidovanými tržbami,
      ato za předpokladu, že by byly hrazeny hotovostně, platební
      kartounebo obdobným způsobem, např. stravenkou. Pokud by však vokamžiku výdeje jídla nedocházelo k platbě, ale pouze
      k zaevidování částky, která bude následně tímto rovozovatelem
      stravovacích služeb (většinou za nějaký časový úsek) vyúčtována zaměstnavateli, který provede úhradu provozovateli tohoto zařízení a následně srazí příslušné částky jednotlivým zaměstnancům ze mzdy, nebude zaevidování částky za výdej jídla evidenci tržeb podléhat, neboť nejsou splněny formální znaky evidované tržby, resp.v danou chvíli vůbec nedochází k platbě. Samostatně je pak nutné posuzovat transakci mezi exter
      ním provozovatelem stravovacích služeb a zaměstnavatelem "

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).