Re: výpovědní doba a nahlášení živnosti
Ale zaměstnavateli to musím nahlásit, že? A když začnu podnikat v prosinci, tak budu muset podat nějaký přehled, daňovou evidenci atd.?
Re: výpovědní doba a nahlášení živnosti
U zaměstnavatele to záleží na tom, zda to bude podléhat ZP
§ 304
(1) Zaměstnanci mohou vedle svého zaměstnání vykonávaného v základním pracovněprávním vztahu vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jsou zaměstnáni, jen s jeho předchozím písemným souhlasem.
Ano, pokud budete podnikat od prosince, tak budete muset i za pár dnů podnikání podat Přehledy na ZP a OSSZ. A podle výše příjmu také Přiznání k dani z příjmu FO nebo oznámení na FÚ, že nejste povinna podávat DP
Hodně se to lze dočíst na jakpodnikat.cz
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 10. 2016 6:30
Dobrý den,
v říjnu budu dávat výpověď z pracovního poměru. Výpovědní dobu budu mít dva měsíce.
Od ledna chci začít podnikat. Výpovědní doba mi bude končit na konci prosince. Na živnostenský úřad mám jít až lednu?
Než budu mít na živnostenském úřadě vše vyřízeno, musím se nějak hlásit na úřad práce?
Ještě mě napadlo, že bych si zařídila živnost už v prosinci, bude něčemu vadit, že jsem ve výpovědní době (tedy stále zaměstnaná)?
Děkuji za odpověď.