Re: silniční daň - soukromé auto zaměstn
No, ano, samozřejmě, že jsme platili zálohu. Jak jsem psala: za 2.q jsem ji vypočetla z roční sazby.
A teď nerozumím tomu, co mi radíte...
Za tento 3.q bych tedy měla zálohu zaplatit taky, když auto použil (byť jen na jednu cestu), ne?
A nevím, jestli zase za kvartál (všechny 3 měsíce) nebo jen za ten jeden měsíc, v rámci kterého cesta proběhla.
V rámci ročního vyúčtování pro nás bude výhodnější platit za měsíce.
Tedy když to shrnu - zálohy na silničku za soukr. auto zaměstnance platím v rámci čtvrtletí POUZE za měsíce, kdy auto použil nebo musím za celé čtvrtletí?
Díky za trpělivost :-)
Zákon 16/1993 Sb.
§ 10 odst. 2)
Jen za měsíce, kdy auto použil.
Předchozí odpověď se snažila naznačit, že i když vypočtete zálohu "na měsíce", tak při vyplňování přiznání můžete použít daň za dny (pokud to bude výhodnější).
(určitě je lepší platit za 1 den v 3q než za 1 měsíc, ale nevím, jak to bylo ve 2q)
Klidně může vzniknout přeplatek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
6. 10. 2016 13:52
Dobrý den.
Prosím o radu. V rámci 2.q/2016 byla placena silniční daň za soukr. auto zaměstnance běžnou roční sazbou.
Ve 3.q již zaměstnanec použil auto pouze na 1 cestu.
Myslím, že použít nyní paušální sazbu nelze - nejde v rámci jednoho roku kombinovat, že?
Jak budu tedy platit silniční daň? Za celý 3.q nebo jen za ten jeden měsíc, kdy byla uskutečněna cesta?
A pokud by např. ve 4.q již auto vůbec nepoužil, tedy bych daň neplatila vůbec, je to tak?
Mockrát děkuji za radu.
šíma