Re: Sankce za dodatečné nebo opravné k D
Dobrý den, na uplatnění DPH u přijatých faktur máte 3 roky, ale do nákladů pouze v daném roce, nebo pomocí dohadů. Takže fakturu zadáte třeba v průběhu roku a pro účely kontrolního hlášení v jiném měsíci zapíšete datum uznatelného zdanitelného plnění. Pokud se opravdu jedná o fakturu přijatou od dodavatel, tak paní účetní nemá pravdu. Samozřejmě je dobré je odevzdávat včas.
Re: Sankce za dodatečné nebo opravné k D
Jedná se o stavební firmu, nevíme, zda některé z těch faktur nejsou v režimu přenesení daně....
Re: Sankce za dodatečné Přiznání DPH_KH
>>>>Dobrý den,
>>>>
>>>>prosím Vás, mám na Vás dotaz. Pracuji na zásobování a
>>>>
>>>>stává se, že nám dodavatel pošle pozdě fakturu nebo
>>>>se
>>>>ta faktura někde zatoulá (třeba jde rovnou se zbožím
>>>>na stavbu - jsme stavební firma. Když tuto pozdě
>>>>došlou
>>>>fakturu donesu naší účetní, tak nadává a říká, že
>>>>bude
>>>>muset podat opravné nebo dodatečné přiznání a že
>>>>jakmile jej podá, tak nám FÚ vyměří nějakou pokutu.
>>>>Mně se
>>>>to moc nezdá. Je to pravda?
>>>>
>Jedná se o stavební firmu, nevíme, zda některé z těch
>faktur nejsou v režimu přenesení daně....
Sankce za podání opravného přiznání v Daňovém řádu stanovené nejsou. Sankce za podání dodatečného přiznání jsou stanovené v § 250 v návaznosti na § 141 Daňového řádu.
Pokud by se jednalo o faktury v režimu přenesení daně a paní účetní by pozdě evidované faktury účtovala do již ukončeného období a podávala by následná Kontrolní hlášení, tak tam jsou stanoveny termíny pro podání. Následné Kontrolní hlášení je povinnost podat do 5 pracovních dnů ode dne zjištění nesprávných nebo neúplných údajů.
Když tak čtu příspěvky se zkušenostmi ostatních zde na foru, tak by mohl problém být v tom, že stálé podávání dodatečných Přiznání k DPH a stálé podávání následných Kontrolních hlášení by mohlo u správce daně vyvolat domněnku, že vedení evidence pro potřeby DPH či vedení účetnictví dané společnosti není tak úplně v pořádku. Důsledky ať si každý domyslí sám.
OT.
Mně jako externí účetní by stálé podávání následných Kontrolních hlášení vůbec nevadilo, protože mám u klientů smluvně ošetřeno, že každé podání následného Kontrolního hlášení, které bude zpracováno a podáno v důsledku pozdě předaných dokladů, bude fakturováno klientovi částkou ve výši 500,-Kč / jedno následné podání :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
10. 10. 2016 9:34
Dobrý den,
prosím Vás, mám na Vás dotaz. Pracuji na zásobování a stává se, že nám dodavatel pošle pozdě fakturu nebo se ta faktura někde zatoulá (třeba jde rovnou se zbožím na stavbu - jsme stavební firma. Když tuto pozdě došlou fakturu donesu naší účetní, tak nadává a říká, že bude muset podat opravné nebo dodatečné přiznání a že jakmile jej podá, tak nám FÚ vyměří nějakou pokutu. Mně se to moc nezdá. Je to pravda?