Re: Konec rodicovskeho prispevku
Sociální pojištění za Vás nikdo neplatí.
Zdravotní pojištění za Vás platí stát - Váš zaměstnavatel Vás od počátku mateřské dovolené nahlásit jako "státního" pojištěnce. V této kategorii budete po celou dobu, kdy budete na mateřské dovolené, rodičovské dovolené či budete pobírat rodičovský příspěvek (co bude trvat nejdéle). V zaměstnání předáte v únoru 2017 doklady k další mateřské dovolené. Co se rodičovského příspěvku týká, tak Vám přijde z ÚP oznámení o ukončení pobírání rodičovského příspěvku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 10. 2016 16:51
Dobry den, vybrala jsem si rodicovsky prispevek s maximalni rychlosti cerpani 11500,-, t.j. cca na 2 roky. Nevim presne do kdy mi to vychazi, ale dceri budou v listopadu 2 roky, takze nekdy do teto doby. V praci mam pozadano o rodicovskou dovolenou do 3 let veku ditete (smlouva na dobu neurcitou) a v unoru 2017 budu nastupovat na materskou dovolenou s dalsim ditetem. Musim nekde neco hlasit nebo mi proste prestanou chodit penize a v unoru se prihlasim o materskou dovolenou? Jde mi o to, ze za me nekdo bude platit zdravotni a socialni a nevim jestli je kvuli tomu nutne nekde neco nahlasovat nebo je to navazane na trvani rodicovske dovolene, kterou mam domluvenou v praci.
Moc dekuji.