Re: Výpověď a volno na stěhování
Ať se dívám, jak se dívám, tak v nařízení vlády nic o razítkách při stěhování uvedeno není.
Třeba to zaměnila s požadavky zaměstavatele, když zaměstnanci chtějí volno na hledání nového zaměstnání.
Nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci
10. Přestěhování
11. Vyhledání nového zaměstnání
Pracovní volno bez náhrady mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru se poskytne na nezbytně nutnou dobu, nejvýše na 1 půlden v týdnu, po dobu odpovídající výpovědní době v délce dvou měsíců. Ve stejném rozsahu se poskytne pracovní volno s náhradou mzdy nebo platu před skončením pracovního poměru výpovědí danou zaměstnavatelem z důvodů uvedených v § 52 písm. a) až e) zákoníku práce, nebo dohodou z týchž důvodů. Pracovní volno je možné se souhlasem zaměstnavatele slučovat.
Re: Výpověď a volno na stěhování
NV č. 590/2006 Sb. prokazování překážek v práci neupravuje, to je upraveno v ust. § 206 odst. 2 ZP.
Razítko si představit moc neumím, že by ho stěhováci měli v autě? Spíše jde o to, jak posoudit, kdo má vlastní bytové zařízení (kdo má židli, ten bydlí?).
Tazatelka píše, že je z Pardubického kraje a že se stěhuje do Prahy a že jí 1 den nestačí. To bude dva dny jezdit sem a tam? Říká se, že stěhování je příležitost zbavit se krámů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
1. 11. 2016 20:54
Dobrý večer,
včera jsem podala výpověď ze zaměstnání z důvodů stěhování do Prahy. Odejdu s klasickou dvou měsíční výpovědní lhůtou, tj k 31.12. 2016. Jelikož dělám v nepřetržitém provozu mám na konci prosince dvě služby. Něco málo jsem četla v zákoníku práce, že mám nárok na dva dny neplaceného volna. Dovolenou asi nedostanu, ač mi zbývají asi 4 dny. Takže to budu zřejmě řešit cestou požádání o ty dva dny neplaceného volna. Co k tomu potřebuji? Vedoucí něco mluvila o razítkách, tomu bych rozuměla, ale v Praze zatím nebudu měnit trvalý pobyt, tak jaké druhé razítko bych měla donést, nebo jak dokážu že jsem se do Prahy přestěhovala, když do bytu půjdeme s přítelem dva, a do podnájmu. Jinak jsem z Pardubického kraje, takže do Prahy bych se za jeden den nepřestěhovala.
Díky za odpovědi, hezký večer.