Re: Prohlášení poplatníka - jak vypl%nov
Tak jsem pochopila, že zaměstnavatel se zapisuje jen v případě, že se děti neuplatňují. A tj. má zaměstnanec povinnost uvést děti, i když je neuplatňuje?
Re: Prohlášení poplatníka - jak vypl%nov
Přesně tak, pokud zaměstnanec nechce uplatnit žádné dítě, tak žádné neuvede. Pokud ale chce uplatnit všechny nebo jen některé z dětí, na které by mohl zvýhodnění uplatnit, pak je vyplní všechny. A u dítěte, které uplatnit nechce, uvede N a u dítěte, které uplatnit chce, uvede číslo pořadí. A samozřejmě doloží potvrzení od manželky.
Co se týká kolonky "za plátce ověřil", tak účetní vyplní kal. rok a podepíše se hned poté, co zaměstnanec prohlášení vyplnil a podepsal a doklady doložil. Tímto svým podpisem účetní potvrzuje, že žádost o uplatnění slev a zvýhodnění byla předána, správně vyplněna a že byla oprávněnost ověřena příslušnými doklady (rodné listy dětí, potvrzení o studiu, potvrzení o pobírání invalidního důchodu apod.). Čili toto stvrdí svým podpisem účetní hned.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
1. 11. 2016 21:04
Prosím, nemáte někdo vzor jak vyplňovat - jde mi o děti a na druhé straně informace o zaměstnavateli partnera. Hledala jsem k tomu výklad a nenašla.
Dále kolonku za plátce ověřil... to se má vyplňovat vždy při podepsání prohlášení nebo až při vyúčtování? Přebírám mzdy po finan.ředitelce a ta mi říká, že toto vyplňovala až při vyúčtování. Ale podle mě se to má při podpisu prohlášení. Ale nenašla jsem k tomu pokyny.
Díky moc