Re: Překrývání příplatků - svátek o víke
Dobrý večer. Ano, příplatek za svátek bude dohodnut, zaměstnanec volno chtít nebude. Bude to mimořádná směna a mám rozpracované 3 případy - směna normální 7,5 hod., směna 10 hodin a směna 4 hodiny. Ve všechn případech to bude i práce přesčas.
Zdá se to komplikované, ale na délku mimořádné směny u nás dle kol. smlouvy navazují další příplatky a benefity (nad rámec ZP). Bude-li směna 4 hod., další nároky (kromě ZP) zaměstnanec nemá, bude-li směna 7,5 hod., má nárok na 2 příplatky/benefity, bude-li směna delší, má nárok na 3 příplatky/benefity.
Pokouším se rozpracovat jednotlivé případy detailně, protože vedení firmy se nezdá překrývání příplatků. Prostě by chtěli platit co nejméně.
Je třeba vysvětlit, že se jedná o samostatné nároky, které nevylučují jeden druhého, jeden není zahrnut v jiném apod. Ještě by se mohlo jednat o práci v noční době, a to ve ztíženém pracovním prostředí. To by k příplatku za svátek, přesčas a práci v SO/NE přistoupily ještě tyto dva další.
Děkuji za reakci, noční se nás naštěstí netýká a ztížené pracovní prostředí také ne. Nicméně tam bych o překrývání nepochybovala.
Ale ten svátek o víkendu mi dal zabrat. Já zastávám názor viz výše, tedy že překrývání SV+VÍKEND = ano.
Vedení firmy se k tomu staví "prý z logiky věci", podle nich je buď svátek nebo víkend ... podobně jako může být člověk buď na nemocenské nebo čerpat dovolenou, obojí naráz nelze.
Přeji hezký víkend - nepracovní a bez svátku. :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
18. 11. 2016 17:54
Milé kolegyně a kolegové, omlouvám se, už mi to dneska nemyslí, proto prosím o radu a nakopnutí.
Dělám vzorové případy placení mzdy a náhrady mzdy za práci ve svátek. Zamotala jsem se do situace, kdy svátek připadne na víkend a řeším jak se překrývají příplatky.
Takže práce ve svátek o víkendu = náhrada za svátek NE, mzda za práci ve svátek ANO, příplatek 100% za práci ve svátek ANO, bude to i přesčas, tedy 25% za přesčas ANO.
A jak s příplatkem (my máme v kol. smlouvě 55%) za práci o víkendu - ANO nebo NE? Já bych řekla, že ANO, ale ruku do ohně bych za to dneska nedala ...
Děkuji všem za reakce.