Re: Faktura z 15.7.2016
Jano, připojím se s dotazem. Faktura v přenesení - dodat. DP a KH následné za měsíc DUZP faktury v přenesení?
A co se týká faktur z EU za zboží? Zapomněla jsem uvést do aktuálního DP k DPH. Co nyní? Opět se vrátit k minulému období nebo mohu dát do aktuálního DP a KH? Děkuji vám moc!
Já dávám do aktuálního období i faktury za zboží z EU i faktury v RPDP za předchozí měsíce. Vždy se správným DPPD.
zkouše to nebudu, výzva by přišla. V případě nenávaznosti dodavatel a odběratel výzva při chodí automaticky.Viz odpověď SFÚ na náš dotaz: K vašemu dotazu uvádíme následující. - je nutné se řídit ustanovením § 92a odst 1 tzn. že v reřimu přenesení je povinnost přiznat daň ke dni uskutečnění plnění.Ze strany finančního úřadu dochází k porovnávání pdajů o uskutečněných plnění v oddílu A1 KH podaného dodavatelem a údajů B1 podaného odběratelem. Vámi navrhovaný postup(dávat do pozdějších měsíců s původním DUZP) není tedy v žádném případě možné aplikovat, neboť dochází k rozdílům vykázaných v oddíle A1 a B1 KH. a správci daně by tam vznikaly pochybnosti o správnosti uplatněného režimu .V případě, že byste takto nepostupovali vystavujete se riziku , že dodavatel i odběratel bude neustále kontaktovám ze strany FÚ pro zdůvodnění rozdílů v KH....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 11. 2016 8:59
Dobrý den,
Prosím o radu, došla mi od majitele faktura z 15.7.2016 na částku
20.608,- Kč bez DPH.
Nevím jak s tím teď naložím. Dám ji do účetnictví v den kdy mi došla, to je dnes 22.11.2016 a uplatním i DPH a KH napíší k 15.7.2016? Nebo mám předělat i DPH z července?
Děkuji moc za pomoc Lucka.