Re: párování kontr. hlášení-DIČ/číslo do
Do KH patří doklady k přijaté platbě (číslo dokladu, DPPD) pokud jsou nad 10 tis. Dále tam patří i doplatek pokud je nad 10 tis.
Páruje se podle datumu, DIČ a čísla dokladu.
Do KH Vám při doplatku nad 10t. přijde jen jeden řádek - výše doplatku, zálohy už tam máte.
Nemůžete tam mít ty zálohy znovu.
Jaký máte software? Třeba Vám někdo poradí cíleně.
Re: odečet záloh - KH - Helios
Tak já Helios neznám.
Nemůžete mít odečtené zálohy mínusem v KH. Takhle to nefunguje. Má tam být jen ten doplatek (pokud je nad 10 tis, jinak v souhrnném řádku).
Re: párování kontr. hlášení-DIČ/číslo do
teď mě napadlo - proč bych nemohla mít v KH mínusovou částku těch přijatých záloh? dívala jsem se zpět do minulých měsíců a mám tam u několika případů u stejného DIČ různá čísla daňových dokladů a mám je plusem i mínusem a v součtu mi to dá tu konečnou fakturu a nemusela jsem KH opravovat. Ale nějak jsem se do toho zamotala a napadlo mě, jestli je to takto správně - proto jsem vznesla dotaz.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 11. 2016 17:59
Dobrý den, jsem se nějak zasekla - párování údajů v KH provádí fú podle DIČ nebo podle čísla daňového dokladu? Např. mám 3 zálohy - průběžně placeny během roku a obdržela jsem doklady o přij. platbě - DPH jsem si již nárokovala. Samozřejmě jsou to různá čísla daňových dokladů. Nyní mám konečný daňový doklad s mírným doplatkem - zúčtuji přijaté platby - v KH mám 4 řádky - vždy jiná čísla daňových dokladů, ale DIČ stejné a celkový součet těchto částek mi dá částku na konečné faktuře k doplatku a tím i k nároku na DPH. Nebo musí být ta konečná fa zúčtována přij. platbami s párovacím znakem konečné fa? Potom se mi ale rozjede saldo 314, přes které jsem účtovala uhrazené zálohy. Děkuji za Vaše názory.