Re: Osobní auto z Německa
Super, děkuju. První problem vyřešen :-) Němci nám DPH vrátí, v tom není problem. Ale musíme zaplatit DPH v Česku, protože auto ještě nemá najeto 6000 km. A pak si zase nárokovat odpočet. Nevíte kam to DPH zaplatit a kurzem kterého dne? Podle faktury ? Nebo podle dne zaplacení?
pošlete na FÚ tiskopis "Hlášení podle § 19..... o pořízení nového dopravnho prostředku z EU" + FA.. Vypočtete DPH z faktury (záleží jaký používáte kurz) a DPH odvedete na účet 705-... Já mám ještě zkušenost s odborem dopravy, kterému musíme prokázat, že bylo DPH uhrazeno. Takže moje práce ještě nekončí - vždy se domluvím se správkyní, že jakmile je DPH připsáno na účet FÚ, tak musím osobně za správkyní, která mi potvrdí úhradu DPH do formuláře "hlášení", jenž jsem jim zaslala. A až následně s tímto pak můžeme teprve na odbor dopravy....
Ještě doplním - fakturu si pak zaúčtujete v režimu revers charge, jak psala paní Jana... Zaplacením DPH za auta budete mít na FÚ "přeplatek" na DPH a o vypořádání je lepší se domluvit s FÚ - nechat vrátit na Váš účet nebo o to můžete ponížit DPH z přiznání...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
25. 11. 2016 13:02
Dobrý den, potřeboval bych poradit od někoho zkušenějšího. Firma, plátce DPH, zakoupila v Německu osobní auto, zánovní, nemá ještě najeto 5 000 km. tudíž musela zaplatit v Německu DPH. Dostala fakturu v EUR. Údajně musí zaplatit DPH i v Česku. Fakturu máme ze září letošního roku. Mohl by mi někdo prosím poradit jak postupovat, a kam co zapsat do kontrolního hlášení a do formuláře DPH? Děkuji moc.....