Prosím pro paní Jasnou - děkuji

• (neregistrovaný)

30. 11. 2016 12:16

Výpočet průměru při dlouhodobé pracovní neschopnosti.

Dobrý den paní Jasná, obracím se na Vás s problematikou výpočtu průměru při dlouhodobé PN. Průměr spočítám z předchozího čtvrtletí. Pokud paní neodpracovala ani jeden den, spočítám pravděpodobný průměr.
    Paní má zákl. plat 14.070,00 + os. příplatek 700,00 + příplatek za směnnost 400,00 + zvláštní příplatek 600,00 Kč. Celkem tedy na platovém výměru má 15.770,00.
    15770 : 37,5 : 4,348 = 96,72 ???
    Paní mi ale tvrdí, že je to tak špatně. Že pokud je to z důvodu nemoci, za což ona nemůže, jde se na předcházející čtvrtletí, pokud ani tam není nic odpracováno, tak se jde zase ještě na předchozí čtvrtletí atd. atd. Podle mě nemá pravdu. Tvrdila mi, že to našla tak na internetu. Myslím, že můj výpočet je správný.
    Prosím paní Jasná velice o odpověď.
    Děkuji a přeji hezký den. MJ

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 11. 2016 12:57

xJ (neregistrovaný)

Re: Prosím pro paní Jasnou - děkuji
      Správně to máte vy, postupujete podle zákoníku práce.Paní si to zřejmě plete s výpočtem nemocenských dávek podle zákona o nemocenském pojištění i když tam je to ještě trochu jinak.

• 30. 11. 2016 13:18

MJ (neregistrovaný)

No taky si myslím, že si to tak plete, ale ona mi tvrdila, že ne.
      Jsem ráda, že jste mi to potvrdila, že to tak mám správně.
      Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den. MJ

• 30. 11. 2016 14:37

xJ (neregistrovaný)

Pro úplnost dodávám, že pravděpodobný výdělek se použije v případě, pokud v rozhodném období, což je předchozí čtvrtletí, nebylo odpracováno alespoň 21 dnů.
      Zákoník práce § 355
      odst.1) Jestliže zaměstnanec v rozhodném období neodpracoval alespoň 21 dnů, použije se pravděpodobný výdělek.
      odst.2) Pravděpodobný výdělek zjistí zaměstnavatel z hrubé mzdy nebo platu, které zaměstnanec dosáhl od počátku rozhodného období, popřípadě z hrubé mzdy nebo platu, které by zřejmě dosáhl; přitom se přihlédne zejména k obvyklé výši jednotlivých složek mzdy nebo platu zaměstnance nebo ke mzdě nebo platu zaměstnanců vykonávajících stejnou práci nebo práci stejné hodnoty.

Díl 4

• 30. 11. 2016 14:44

MJ (neregistrovaný)

Ano, moc děkuji. MJ

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).