Re: pojistné a dohody
děkuji za upřesnění, paní Jiřinko :) asi už vím, co měla kolegyně na mysli - u některé matky byl zatržen minimální VZ a pak odvádělo z minima, když čerpala dovolenou a nedosáhla minima, když jsem to zrušila, neplatila do minima, což neměla, je státní pojištěnec. Děkujiza váš čas ! a přeji veselého Silvestra :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 12. 2016 15:58
dobrý den, mám nějaký útlum ... od bývalé kolegyně mám ve mzdách poznámku - zkontrolovat minimální vyměřovací základ u státních pojištěnců a dohod .. nevím jak to myslela - podle mě státní pojištěnci - míněno asi matky - tam přece neodvádím z minima, když má např. proplacenou dovolenou, protože je stát plátcem pojistného a platím jen z dosažené mzdy -.--? a u dohod se to přece řídí zase účastí na pojištění - DoPČ do 2500, DoPP do 10000. Napadá vás něco prosím ? Bohužel kolegyně je už nedostupná :-( jak to píšu, tak mě něco napadlo, asi zkontrolovat, aby nebylo zatrženo v programu, aby SW neodváděl za ně :-( jiank už nevím