VýpověĎ v zaměstnání

• (neregistrovaný)

13. 12. 2016 17:53

dobrý den, můžete mi prosím někdo poradit? Můj přítel chce podat výpověď z důvodu šikany nadřízeného, ale chce jít marodit, aby se nemusel hned hlásit na prac.úřad. Nevíte jak to provést? Nemáme s tím zkušenost. Má jít marodit hned a výpověď poslat poštou? Musí ji zaměstnavatel podepsat? Nebo má nejdříve podat výpověď a pak teprve jít k doktorovi? To by ale musel jít na prac. úřad ne?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 12. 2016 18:33

VH

Re: VýpověĎ v zaměstnání
      Jak vidím, hloupě jsem si myslela, že o pracovní neschopnosti rozhoduje lékař, který ji uznává ze zákonných důvodů. Ale tady se chodí marodit, jak se to hodí. A nepočká si na otcovskou dovolenou?

• 13. 12. 2016 20:46

xJ (neregistrovaný)

Re: VýpověĎ v zaměstnání
      Výpověď ze strany zaměstnance doručená zaměstnavateli nemusí být podepsaná zaměstnavatelem. Po doručení výpovědi zaměstnavateli následuje od počátku následujícího měsíce dvouměsíční výpovědní doba.
      Během výpovědní doby zaměstnanec vykonává práci. Pokud onemocní, je v pracovní neschopnosti. Pracovní neschopnost může být ukončena během výpovědní doby a zaměstnanec odpracuje zbytek a nebo PN trvá i po skončení PN. Pracovní poměr skončí uplynutím výpovědní doby bez ohledu na případnou trvající nemoc. V případě, že nemoc trvá i po skončení pracovního poměru, tak tuto osobu úřad práce nezaeviduje, až po ukončení nemoci. Taková to osoba musí své zdravotní pojišťovně prokázat, že pobírá nemocenské dávky a je tedy za ni v této době plátcem zdravotního pojištění stát.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).