Re: rozpuštění režií do zakázek
>Prosím o radu jak postupovat při rozpuštění režijních
>nákladů - mzdy účetních,spotř. rež. kanc. materiálu,
>leasingové splátky aut, reklama atd-do zakázek - jedná
>se o smlouvy o dílo a kupní smlouvy.
>Firma je rozdělena na střediska-správa,sklad,kl.
>výroba a stavební střediska. Funguje u nás vnitropodníková
>přefakturace, kdy jedno středisko pracuje pro druhé a
>náklady správy a skladu se vnitrop. přeúčtovávají na
>ostatní střediska v rámci vnitrofakturace. Dále má
>jednatel svoje středisko ze kterého účtuje různé
>plánované a skutečné náklady, úroky z vnitroúvěrů atd.-tyto
>fa jdou ost. střediskům do nákladů. Vnitrofakturace -
>náklady a výnosy jsou vyrovnané-není tudíž vytvořen
>vnitropodníkový zisk.
>Je ke způsobu rozpuštění rež. nákladů do zakázek
>potřeba nějaký vnitřní předpis?
>Udělala jsem rozpuštění k 31.8.05 a poměrně dost se
>zvýšila ztráta na jednotlivých zakázkách a tím pádem i
>nedokončená výroba. Na které zakázky se rozpuštění má
>účtovat? Na ty co jsou k určenému datu živé a nebo na
>všechny na které se během účetního období účtovalo-tzn.
>i na ty, které byly již během úč. období uzavřeny? Co
>kupní smlouvy? Pokud na ně naúčtuji rozpuštěné režijní
>náklady vyjde téměř u každé ztráta.
>Nemůžu se někam na int podívat na způsob stanovení
>těchto režií? Moc děkuji za opdověď, vím že z toho
>budete trochu zmateni ale to já jsem v podstatě také,
>protože se nemůžu dopátrat správného stanovení výpočtu
>
>
taky se snažím na základě záznamní povinnosti a žádosti majitele vyhodnocovat zakázky - je to šílená práce....mohu poradit ze své zkušenosti...režie t.j. náklady např.střediska správa firmy rozpouštím v % k jednotlivým zakázkách od poč.roku - vezmu spr.náklady např.za rok 2004 a spočtu například % k součtu přímých mezd a materiálu....postupuji ve výpočtu již od začátku roku...nebo si vezmu náklady spr.režie od poč.roku a znovu počítám každý měsíc jejich % k vyplac.mzdám+materiálu či-li přímým nákladům v jednotlivém měsíci (vždy ale od poč.roku), tím se každý měsíc mění procento a zakázky v poč.roku,kdy nejsou ještě stavební práce je vyšší než v polovině roku,kdy je mezd a mat.více....
zakázky jsem vyhodnocovala:
materiál přímý+režijní
mzdy na zakázce
přímé náklady celkem
provozní režie (samost.zakázka rež.nákladů stavby-Pb,nářadí)
správní režie (soc.,zdr.firmy,leasing,telefony,světlo,teplo...)
vl.náklady
poddodávky služeb a prací
celkem náklady
tržba dle faktury
rozdíl
Ještě prosím o radu-prý se má každy pokladní paragon
>orazítkovat firmením razítkem nebo ozačit jiným
>způsobem příslušností k firmě. Díky.
na zadní straně paragonu je i předtištěna tabulka,jinak paragon nerazítkuji,vystavuji pokl.doklad a paragon je přílohou...takže příslušnost firmy je patrná z pokl.dokladu..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Z chemie málem propadla. Dnes s její pomocí tvoří unikátní šperky ze živých přírodnin
Tisíce korun zpět na daních. Oblíbená sleva se po letech vrátí
Do evidence startupů povede cesta přes řadu podmínek. Firmy ale čekají daňové výhody
Startu EET 2.0 v roce 2027 už nestojí nic v cestě, zákon podepsal i prezident
„Nedoplatek na sociálce“: Dluh, který vás teď může připravit o vaše úspory
O papír k vašemu důchodu nemusíte žádat ani za něj platit. Je tu jednodušší cesta
5. 10. 2005 15:28
Prosím o radu jak postupovat při rozpuštění režijních nákladů - mzdy účetních,spotř. rež. kanc. materiálu, leasingové splátky aut, reklama atd-do zakázek - jedná se o smlouvy o dílo a kupní smlouvy.
Firma je rozdělena na střediska-správa,sklad,kl. výroba a stavební střediska. Funguje u nás vnitropodníková přefakturace, kdy jedno středisko pracuje pro druhé a náklady správy a skladu se vnitrop. přeúčtovávají na ostatní střediska v rámci vnitrofakturace. Dále má jednatel svoje středisko ze kterého účtuje různé plánované a skutečné náklady, úroky z vnitroúvěrů atd.-tyto fa jdou ost. střediskům do nákladů. Vnitrofakturace - náklady a výnosy jsou vyrovnané-není tudíž vytvořen vnitropodníkový zisk.
Je ke způsobu rozpuštění rež. nákladů do zakázek potřeba nějaký vnitřní předpis?
Udělala jsem rozpuštění k 31.8.05 a poměrně dost se zvýšila ztráta na jednotlivých zakázkách a tím pádem i nedokončená výroba. Na které zakázky se rozpuštění má účtovat? Na ty co jsou k určenému datu živé a nebo na všechny na které se během účetního období účtovalo-tzn. i na ty, které byly již během úč. období uzavřeny? Co kupní smlouvy? Pokud na ně naúčtuji rozpuštěné režijní náklady vyjde téměř u každé ztráta.
Nemůžu se někam na int podívat na způsob stanovení těchto režií? Moc děkuji za opdověď, vím že z toho budete trochu zmateni ale to já jsem v podstatě také, protože se nemůžu dopátrat správného stanovení výpočtu
Ještě prosím o radu-prý se má každy pokladní paragon orazítkovat firmením razítkem nebo ozačit jiným způsobem příslušností k firmě. Díky.