náhrada mzdy nebo platu (§ 192 ZP)
Pokud pracujete v režimu dlouhý/krátký týden v pátek, sobotu i neděli jste měla mít např. 12hodinové směny, měla vám účetní proplatit 12 hodin za každý den (samozřejmě ve výši 60 % redukovaného průměrného výdělku).
Dovolenou nařizuje a schvaluje zaměstnavatel, ne účetní, aby tím zaplácla chybějící hodiny ve fondu pracovní doby.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Rodiče malých dětí dostanou zpět oblíbenou úlevu. Ale za jiných podmínek
EET 2.0 bude i s bezhotovostními platbami, poslanci přehlasovali Senát
Po vyhazovu nemusíte hned skončit na pracáku. Tahle pomoc vám může zachránit příjem
Schillerová vyvrací údajné mýty o EET 2.0. Sama se fakty moc nezatěžuje
Jak bude fungovat aplikace zdarma MOJE eet? Zjistili jsme detaily od finanční správy
Kaprovné, výhled na Hrad i placená káva. To všechno firmy vydávají za benefit
Včera 5:15
Dobrý den, prosím vás ,pracují dlouhý a krátký týden. PN mi trvala 3 dny ,tjj pátek ,sobota ,neděle a to v dny, kdy jsem měla mít své směny. Naše účetní ,mi zaplatila pouze každý den jen 8 hodin a tím pádem mi na konci měsíce chyběly hodiny do pracovního fondu načež tyto mi vzala z dovolené . Prosím vás je to takhle správně ? Když jsem se ohradila tak mi řekla,že pracovní doba je klasický osmihodinová a pracuje se normálně po až pátek . Můžete mi někdo napsat podle kterého paragrafu ? Abych mohla oponovat,neboť mě to nepřijde spravné.. Velice děkuji všem