Ztráta výhody splátek x výživné nedoplat

• (neregistrovaný)

15. 12. 2016 15:14

Dobrý den,

manžel půl roku neplatil žádné výživné a soudil se o děti, chtěl střídavku. Rozsudek padl po půl roce. Děti mám ve výhradní péči já. Nedoplatek na výživném mu byl povolen splácet ve splátkách 500 Kč pro každého z nezl. máme 2 děti. Rozsudek mu byl doručen až 4.11. a již před tím zaplatil pouze 500 Kč. Následně dne 15.11. zaplatil též jen 500 Kč. Poslala jsem mu předžalobní výzvu, aby uhradil celý nedoplatek naráz dle dle § 565 ob.z. Jeho právnička mi poslala dopis, že uhradil před doručením rozsudku 500 Kč, takže vlastně 15.11. poslal jen 500 Kč. Připadá mi to jako blbost. Že si platí na dluh budoucí, když má ještě dluhy minulé. Podala jsem návrh na výkon rozhodnutí na soud a soud postoupil návrh a uložil exekuci na manžela. Já mám teď obavu, že se bude odvolávat s právničkou, že zaplatil to co měl. Já pak budu muset uhradit jeho výlohy na právničku.

Myslíte si, že jeho odvolání vyjde,že mi vlastně zaplatil vše co měl? Docela jsem nejistá. Paní z exekučního mi nedala žádné ujištění, prý že to bude rozhodovat Krajský soud, pokud se odvolá.

Takže peníze, co mi dluží ještě dlouho neuvidím.

Děkuji za Vaše názory a postřehy

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).