Re: Sleva na děti-rozvod
>Dobrý den,
>nový zaměstnanec chce uplatňovat na 2 děti studující
>22,17 let od 1.12.2016 Je rozvedený,tvrdí mi, že děti
>žijí s ním.Rozhodnutí soudu mi nedonesl, s bývalou
>manželkou vůbec nekomunikují, takže ON si vyžádal na
>jejím zaměstnavateli, že ona neuplatnuje a ten
>zaměsntavatel mi to potvrzní poslal mejlem na obě děti. Rodné
>listy mám i potvrzení obou o studiu. Ovšem rozhodnutí
>soudu o svěřené péšči alespoň toho mladšího nemám. Mohu
>mu uplatnit obě děti? zdá se ovšem, že bývalá manželka
>o tom vůbec nebude vědět, že on si bude uplatňovat.
>Ještě mi donesl čestné prohlášení staršího dítěte, že s
>ním bydlí. Mohu mu uplatnit obě děti??děkuji Jaruuška
potřebujete rozsudek soudu po nabytí právní moci ohledně mladšího dítěte
nepotřebujete potvrzení od zaměstnavatele bývalé manželky
>
děkuji, zítra mi ho slíbil donést, mají prý střídanou péči, starší bylo již v době rozvodu prý dospělé a mám od něj čestné prohlášení, že žije s otcem, to mladší nevím, prý bude bývalá žena hodně zlá, že mu to její zaměstnavatel dal., že ona neuplatnuje.. ( teda .. si připadám jak u nějakého soudu...)
Ted jsem to četla, díky ...budu tedy chtít DOHOU písemnou a když ne tak si uplatní ve svém danovém přiznání.. V pokynu se píše, že skutečnost, že dítě žije s ...ve spol. hospod. domácnosti prokazuje zaměstnanec svým čestným prohlášením na tiskopisu Prohlášení k dani. Nebo stačí , že mi podepíše a vypíše "Prohlášení.."??
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 1. 2017 10:54
Dobrý den,
nový zaměstnanec chce uplatňovat na 2 děti studující
22,17 let od 1.12.2016 Je rozvedený,tvrdí mi, že děti žijí s ním.Rozhodnutí soudu mi nedonesl, s bývalou manželkou vůbec nekomunikují, takže ON si vyžádal na jejím zaměstnavateli, že ona neuplatnuje a ten zaměsntavatel mi to potvrzní poslal mejlem na obě děti. Rodné listy mám i potvrzení obou o studiu. Ovšem rozhodnutí soudu o svěřené péšči alespoň toho mladšího nemám. Mohu mu uplatnit obě děti? zdá se ovšem, že bývalá manželka o tom vůbec nebude vědět, že on si bude uplatňovat. Ještě mi donesl čestné prohlášení staršího dítěte, že s ním bydlí. Mohu mu uplatnit obě děti??děkuji Jaruuška