Re: propustka
já teda nevím, jak to u vás chodí, co jste mu tedy schválili. Ale pokud jste mu umožnili čerpat dovolenou, tak propustka dovolenou neruší. Takže bych uplatnila dovolenou.
Bylo to na poslední chvíli, řekl odpoledne, že druhý den musí zůstat doma, dovolenou jako takovou jsme neřešili, většinou si zaměstnanec nahlásí a schválí se mu, v tomto případě jsme počítali s poskytnutím náhradní volna, mně šlo o to, jak určujete ve firmách poskytnutí placeného volna k lékaři, podle propustky to vypadá, že si dopsal čas sám, nevím, zda je v kompetenci zaměstnavatele určit dobu , po kterou je u lékaře, nemyslím si, že by byl celý den v ambulanci,děkuji
A proč to vůbec řešíte ? Jestliže chtěl volno, dáte mu dovolenou a jak jsem psala, co si dělá ve svém volnu je jeho problém. Propustka dovolenou neruší. Takže vám může být úplně jedno, jak dlouho byl ve svém volnu u lékaře. Jinak u diabetiků to možné je, ráno odeberou krev, za cca 2 hodiny si jde pro výsledek s konzultací s lékařem. Nevím, jak daleko má pracoviště od ordinace lékaře , ale ve většině případů to zaměstnanec nestačí otočit do práce a zase zpět k lékaři.Máme to v rodině, takže zrovna tohle znám přesně.
>>>>>>>>Dobrý den, prosím o radu, zaměstnanec si vzal v
>>>>>>>>měsíci
>>>>>>>>prosinci den volna, ale nyní přinesl docházku včetně
>>>>>>>>potvrzené propustky od lékařky -diabetologická
>>>>>>>>ambulance, od 7hodin do 13,30hodin, jak bych měl
>>>>>>>>postupovat?
>>>>>>>>Proplatit celý den nebo krátit? Děkuji vám všem
>>>>>>>
>>>>>>>Co to znamená "vzal si den volna "?? Takový pojem
>>>>>>>vůbec neznám.
>>>>>>Zkrátka řekl, že potřebuje volno, ale o propustku
>>>>>>nepožádal, tu přinesl až s výkazem za prosinec tento
>>>>>>týden, děkuji za váš čas
>>>>>
>>>>>já teda nevím, jak to u vás chodí, co jste mu tedy
>>>>>schválili. Ale pokud jste mu umožnili čerpat
>>>>>dovolenou,
>>>>>tak propustka dovolenou neruší. Takže bych uplatnila
>>>>>dovolenou.
>>>>Děkuji za odpověď
>>>A vy jste mu určili na ten den čerpání dovolené?
>>Bylo to na poslední chvíli, řekl odpoledne, že druhý
>>den musí zůstat doma, dovolenou jako takovou jsme
>>neřešili, většinou si zaměstnanec nahlásí a schválí se
>>mu,
>>v tomto případě jsme počítali s poskytnutím náhradní
>>volna, mně šlo o to, jak určujete ve firmách
>>poskytnutí
>>placeného volna k lékaři, podle propustky to vypadá,
>>že si dopsal čas sám, nevím, zda je v kompetenci
>>zaměstnavatele určit dobu , po kterou je u lékaře,
>>nemyslím
>>si, že by byl celý den v ambulanci,děkuji
>
>A proč to vůbec řešíte ? Jestliže chtěl volno, dáte mu
>dovolenou a jak jsem psala, co si dělá ve svém volnu
>je jeho problém. Propustka dovolenou neruší. Takže vám
>může být úplně jedno, jak dlouho byl ve svém volnu u
>lékaře. Řeší to asi proto, že mu nedali ani dovolenou ani propustku, a 10. ledna dolaďují docházku za prosinec. V takovém případě nevidím důvod proč neuznat doktora.
Protože o doktora přece normálně žádá předem. Kdyby nežádal o volno, že ho potřebuje, ano , mohl by to být akutní stav. Normální by také bylo, kdyby druhý den informoval nadřízeného, že tedy žádané volno nevyužil, že se mu třeba udělalo špatně a musel k lékaři. Ale nic neříct a doložit to až nyní, kdy se řeší mzdy za prosinec, tak to mi přijde hodně nestandardní. U nás prostě, když požádá o volno a zaměstnavatel mu vyhoví, má tedy dovolenou, tak následně dovolenou nemůže zrušit a jít k lékaři. Možná je to u vás jinak, ale myslím, že tento postup je správný. Třeba budou ještě jiné názory.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
10. 1. 2017 10:54
Dobrý den, prosím o radu, zaměstnanec si vzal v měsíci prosinci den volna, ale nyní přinesl docházku včetně potvrzené propustky od lékařky -diabetologická ambulance, od 7hodin do 13,30hodin, jak bych měl postupovat? Proplatit celý den nebo krátit? Děkuji vám všem