Re: Rozvaha - minulé účetní období
No to je trochu vyšší dívčí, nejsem si tou odpovědí jistá, berte to spíše, že doufám, že na mě ještě někdo další zareaguje. že se snažím jen rozproudit diskusi.
Já jsem před pár lety účtovala odštěpení, ale to bylo z pohledu té společnosti, od které se odštěpovalo.
Pokud se jedná o odštěpení se vznikem nové společnosti, tak Vy žádné
předchozí období fakticky nemáte a uvedla bych tam ty údaje ze zahajovací rozvahy s tím, že to odštěpení budete mít popsáno v příloze k ÚZ.
Re: Rozvaha_odštěpení_min.účetní období
V rozvahách společností, které vznikly odštěpením, jsem viděla oba způsoby řešení uvedení údajů minulého období.
Jak neuvedení údajů minulých období, tak uvedení údajů ze zahajovací rozvahy.
Sama bych konzultovala s auditorem. V případě, že by to nebylo možné, tak bych uvedla údaje ze zahajovací rozvahy podle doporučení NUR.
Podívejte se ještě na níže uvedené info
§ 4 500/2002 Sb.
Interpretace NÚR č. 11
I-11 - Srovnatelnost informací za běžné a minulé období v individuální účetní závěrce podnikatelů
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 1. 2017 13:18
Dobrý den, sestavuji rozvaha ve zjednodušeném rozsahu, měli jsme jednu rozvahu k 31.12.2015, po odštěpení pak zahajovací rozvahu k 1.1.2016 a nyní rozvahu k 31.12.2016, údaje z které rozvahy mám zapsat do sloupce minulé účetní období? děkuji