Re: exekuce - zaměstnanec
Srážet musíte na exekuci, která má dřívější datum doručení PRVNÍMU PLÁTCI. Takže budete srážet na exekuci, kterí má datum doručení prvnímu plátci 3.1.2012 a na druhou exekuci napíšete exekutorovi, že jste obdrželi exekuční příkaz s dřívějším datem doručení prvnímu plátci , proto na tuto exekuci nebudete nyní srážet, exekuci povedete v pořadí.
Zřrjmě se jedná o nového zaměstnance a toto byste měla vyčíst ze zápočtového listu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 1. 2017 13:28
dobrý den prosím o radu, exekuce dělám poprvé tak bych potřebovala poradit.
V říjnu mi přišla exekuce k zaměstnankyni - čistá mzda byla nižší než zabavitelná částka, tudíž jsem ze mzdy nic nesrážela a napsala jsem dopis , že není možné srážet z důvodu nízké mzdy.
Zaměstnankyně měla min. mzdu 9900, teď od nového roku se mění min. mzda na 11000 a zabavitelná částka se myslím trochu snížila, takže teď za leden už ji budu něco srážet.
Ale dnes mi na ni přišla druhá exekuce , a já si nevím rady , kterou uplatnit dříve, jestli to mám brát podle data, kdy mi došly, nebo na usneseních je napsáno - POŘADÍ VYMÁHANÉ POHLEDÁVKY SE ŘÍDÍ DNEM ........ (DATUM DORUČENÍ PRVNÍMU PLATCI)
U té exekuce co jsem jim psala, že není dostatečná vysoká čistá mzda je tento datum 23.5.2016 a u exekuce co mi přišla dnes je to datum 3.1.2012.
Můžete mi poradit, kterou exekuci upřednostnit. Je to exekuce na vodafone a t-mobile - tudíž nepřednostní pohledávky, tzn. 1/3 na každou exekuci? děkuji