Stravenky změna sazby??

• (neregistrovaný)

12. 1. 2017 7:38

Moc prosím o radu, poskytujeme zaměstnancům dotované stravenky ale také je možnost chodit v areálu na obědy, a zaměstnavatel rozhodl, že lístky bude nakupovat on a pak je zaměstnancům prodávat. Respektive já jim vydám kolik si řeknou a pak srážka proběhne ze mzdy v plné výši stravenky. S čím mám ale teď problém, že my jsme nakoupily s 21% a také jsme nárokovaly 21% odpočet a při odečtení zaměstnancům ze mzdy zase 21% máme povinnost odvést. A teď nevím v prosincových mzdách zda mám u daňové povinnosti dát 21% nebo 15% my jsme stravenky nakoupily s 21%, protože jsme je nakoupili již před novelou.

Snad je dotaz srozumitelný.

Moc všem děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 1. 2017 8:22

Maxx (neregistrovaný)

Re: stravenky změna sazby??
      Stravenka je cenina, ceniny jsou bez DPH.
      Nebo kupujete obědy a pak by Vám neměly zbývat "stravenky", ale mělo by se vše vyúčtovat do nuly.

• 12. 1. 2017 8:30

KL88 (neregistrovaný)

Ano jsou to lístečky na obědy (omlouvám se za chybné pojmenování). Ano na konci roku vracíme a vystaví dobropis a pak si koupíme nové na nový rok, ale co nevím zda za prodej obědů za prosinec svým zaměstnancům máme odvést 15% DPH nebo 21% DPH protože my jsme je nakoupili ještě před novelou s 21%.

• 12. 1. 2017 9:01

Maxx (neregistrovaný)

Myslím si, že to je špatně nastaveno - nakupujete ceninu (ať už se jmenuje jakkoliv) a ta by měla být bez DPH.
      (cenina - jídlo můžu odebrat kdykoliv, nijak se nepřihlašuju na oběd)

Ještě mě napadá - nedalo by se dohodnout vyúčtování nevyčerpaných "lístečků" k 30.11.2016 než došlo ke změně sazby?

Dál asi neporadím.

• 12. 1. 2017 9:08

KL88 (neregistrovaný)

Moc děkuji, udělám to s 21%. Ono to chodí tak, že kupujeme lístečky ale ty si pak sami zaměstnanci musí nechat orazit na určité dny, takže se vlastně přihlašují, proto to není chápáno jako cenina a je to s DPH, ikdyž já to musím vést v evidenci jako stravenky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).