Re: Doložení prohlášení k exekuci?
Ano, děti si nehávám doložit nahlédnutím do rodného listu a pokud je dítě starší 18 let tak i potvrzení o studiu.
Zda je ženatý si nachávám potvrdit čestným prohlášením. Někdo chce oddací list, ale z toho nevyčtete, zda je pořád ženatý, jestli se už nerozvedl.
Pokud má manželku zapsanou v občance, tak bych oddací list vidět nechtěla. U dětí buď rodné listy nebo rozhodnutí soudu, že má povinnost platit výživné. U dospělých dětí potvrzení o studiu.
Ještě jedna jobovka. Mám tady chlapa, který má na sebe insolvenci. V tom usnesení je psáno, že je brána jako přednostní exekuce a že nemá žádné závazky, tzn.že by mohl splatit tolik a tolik.
V občance má ženu a dvě děti.. mám i od něho tohle chtít a snížit mu splátku na insolvenci? Je to stejné jako o přednostních exekucích?
A pokud se rozhodne, že to chce platit "bez závazků"?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 1. 2017 8:15
Dobrý den,
co se týče samotných exekucí, skvěle jste mi tady poradili a ještě jsem se učila na diskuzích u jiných přispívatelů.
Ještě jedna věc mě vrtá hlavou, snad už poslední :-)... chcete dokládat nějakým způsobem, že je ženatý a má dvě děti?
A pokud ano, jakým způsobem, stačí čestné prohlášení a jejich rodné listy a oddací list?
Vždyť může být "jen" otcem a "jen" manželem. Snad jsem to napsala srozumitelně.
Děkuji za rady!!