Re: Zapšklá sousedka
Naše kočka, když seskočí ze dvou metrů na plovoucí podlahu, tak je to rána jako z děla. :-)
Re: Zapšklá sousedka
>nemám dostatek financí a bytu se nechci vzdát?
>>Naše kočka, když seskočí ze dvou metrů na plovoucí
>>podlahu, tak je to rána jako z děla. :-)
>
>to se nedivím, to musí být hrůůůůza!!
přečtěte si v NOZ, co to je obtěžování sousedů nadměrným hlukem . Mělo by se zakázat v paneláku chovat kočky a čokly, kteří se neumějí chovat a dělají bordel od rána do noci.
Hluční sousedi
Paní Kopecká,
z Vašeho popisu nemohu usoudit, do jaké míry jsou stížnosti sousedů oprávněné.
Ale chovat v panelovém domě větší počet zvířat není vhodné.
Panelák má své některé výhody, ale musíte se vyrovnat s tím, že i sousedé chtějí v domě nerušeně žít.
Jestli sousedi spí každý v jiné místnosti určitě není Vaše starost.
Vaší starostí by mělo být sousedy neobtěžovat nadměrným hlukem. Sousedské spory jsou složité, dlouhodobé a drahé.
Re: Hluční sousedi
souhlasím, i v paneláku musí být klid a nikdo nikoho nerušit ať už v noci , tak i přes den, a je jedno zda stále vyrábí nábytek jako koníček, nebo jsou hlučná zvířata, nebo nahlas reprobedny, jak to prostě obtěžuje, tak to prostě obtěžuje a každý má právo na odpočinek, ať už po denní, tak i po noční směně
Re: Hluční sousedi
Tak na hlasité reprobedny naštěstí před lety zafungoval manželův nápad - když měl soused nad námi zase jednou hlučně hudbu, obrátil manžel ke stropu repráky našeho gramofonu a pustil na chvíli to nejhlučnější, co šlo. Kupodivu to sousedovi došlo a alespoň s tímto druhem hluku už problémy nebyly. Jinak jsme si s nimi užívali, dokud nad námi bydleli.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 1. 2017 17:07
Dobrý den, četla jsem zde příspěvek ohledně obtěžování hlukem přes den, mezi občany panelového domu).
Mám asi podobný problém, jen v trochu silnějším provedení. Jsem zoufalá prosím poraďte. Mám byt v panelovém domě. Žijeme zde společně , přítel,já ,kočky a pes. Velikost bytu 3+1.Bydlí pod námi starší manželský pár který nám dělá peklo na zemi. Věčně si chodí stěžovat na nadměrný hluk přes den . Jejich problém spočívá ve všem. V hluku, který dělají kočky když se pohybují po bytě, když běhají .a náš štěkající pes, který hlídá když slyší sousedy jít po chodbě.
Problém je,že sousedka dělá v noční herně a přes den spí,vadí jí zejména to že se naše kočky přes den honí po chodbě bytu se psem a pes na ně i štěkne,neustále si stěžuje na dupání když kočka skočí z poličky na podlahu a chození psa po bytě a i zaštěkání.Navíc je to manželský pár který spolu jen přežívá v jednom bytě a spí každý v jiné místnosti,protože se nesnesou navzájem.Zajímalo by mě co je to denní klid a jak je specifikován i paragrafy.
Prosím poraďte co mám dělat, když na přestěhován jinam nemám dostatek financí a bytu se nechci vzdát?