Re: korekce odpočtu daně u sl.auta/soukr
úprava odpočtu ř. 60 již ne
já celý rok krátím všechna přijatá plnění k autům jejich koeficientem ,poměrem služebních a soukromých jízd. na konci roku přepočtu údaje za celý rok a vypočtu nový koeficient. pokud je rozdíl více jak 10% vypořádám buď do + nebo do - v posledním DPH ř. 45. ten nový přepočtený koeficient je zálohovým pro rok 2017, který zase používám až do přepočtu roku 2017 v prosinci
Re: korekce odpočtu daně u sl.auta/soukr
Paní Jano děkuji za odpověď. A to mé účtování během roku je v pořádku?:
Ostatní nákupy pro toto auto: 501(511),343(nárokuji celé DPH)/211(321), pak ID, kde jsem podle odhadu koeficientu 35% účtovala ("vrácení"DPH) 548/343, ID jsem účtovala čtvrtletně (jsme Q plátci).
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
20. 1. 2017 9:44
Dobrý den, moc prosím o radu.
Sl.auto, které se využívá pro soukromé účely.
Ve 4.Q DPH je potřeba udělat úpravu odpočtu daně. (ř.60 DPH)? Auto bylo pořízeno 10.3.2011, tzn., že se už úprava odpočtu daně nebude provádět? Je má úvaha správná?
Mohu ale udělat korekci odpočtů daně (ř.45 DPH) za rok 2016? Ostatní nákupy pro toto auto jsem účtovala takto: 501 (511),343(nárokuji celé DPH)/211(321), pak jsme si udělala ID, kde jsem podle odhadu 35% měla pro soukromé účely a to jsem účtovala ve výši 35% ("vrácení" DPH) 548/343. Letos se soukromě najelo jen ve výši 20,96%. Mohu si tedy rozdíl (35%-20,96%=14,04%) v DPH uplatnit? Prosím, postupuji správně?
A pro rok 2017 budu opět postupovat, že si budu uplatňovat jen 65% výše DPH z těchto ostatních nákupů k autu? (viz výše před ID)
Děkuji předem za radu.