Re: OSVČ-vyřazení automobilu-ZC
Takhle jsem si to nějak myslela, ale nevím, jak správně a kde vykázat v daňovém přiznání zůstatkovou hodnotu-viz.můj dotaz.Můžu celou hodnotu uvést v příl.1-uplatněné odpisy celkem? + je můj postup správný co se týče vyřazení automobilu z OM do osobního užívání?
Re: OSVČ-vyřazení automobilu-ZC
vyřazení bylo v pořádku, v roce vyřazení dáte do §7 jen 1/2 odpis do výdajů- nevím jestli nepoužíváte výdaje %- potom by to bylo jen evidenčně, příjem z prodeje bude v §10 jako prodej movité proti kterému uplatníte výdaj a to ZC auta ( ovšem maximálně do výše příjmu z prodeje, protože v tomto § nemůžete vykázat ztrátu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 1. 2017 10:17
Dobrý den, prosím o radu. OSVČ v 1/2016 vyřadil z majetku os.automobil a to převodem do osobního užívání. Automobil nebyl zcela odepsaný. Následně tento automobil prodal. Nevím teď přesně co všechno je třeba odvést. Prosím o kontrolu.
- Jelikož si OSVČ nárokoval DPH při koupi na vstupu, odvedl DPH na výstupu k datu převodu do os.vlastnictví.(částka pro výpočet DPH byla použita prodejní cena, která je reálná)
- Dle par. 10 uvede do daň.přiznání DPFO příjem za prodej auta (již.soukromá osoba)
A teď nevím jak vykázat 1/2 odpis a zůstatkovou hodnotu. Musím to rozlišovat a nebo stačí jednoduše vzít ZC za r. 2016 bez ohledu vyřazení a tuhle částku uvést do daň. přiznání – příl.1-doplňující údaje - uplatněné odpisy celkem? A nebo musím někde uvést ½ odpisu a ZC zvlášť? Pokud ano, tak prosím kde to uvést v daň.přiznání DPFO.
Moc děkuji za pomoc.