Re: Převod auta do os. vast. - kam v DPH
Teď jsem tady hledala v v historii podobné otázky a trochu jsem znejistila jestli vůbec mám to DPH odávdět. Jedná se o dodávku pořízenou v roce 2006 tzn. nárok na odpočet byl uplatněn již víc než před 5-ti lety. Poradíte ještě někdo? Děkuji
I když je splněný z pohledu DPH ten 5-letý test? - viz vysvětlení:https://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi-mzdy/dph/vyrazeni-automobilu-z-podnikani/
Musím se přesto odvést DPH z ceny obvyklé? Prosím o bližší vysvětlení. Děkuji Vám mnohokrát.
Dobrý den, takže pokud tomu rozumím dobře, tak pokud vyřadím z majetku a občas budu ještě používat pro podnikání, tak vrátím určitý počet 5-tin DPH. A pokud tak učiním a za dva roky už nebudu používat pro podnikání, tak pak musím ještě odvést DPH z ceny obvyklé dle §13/4/a? Nebo to už ne, když jsem vrátila určitý počet 5-tin.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
23. 1. 2017 13:39
Dobrý den, OSVČ převádí k 31.12.2016 do os. vlastnictví dodávku u které byl při nákupu uplatněn odpočet DPH. Z ceny obvyklé odvede DPH. Bude to správně, když to v přiznání k DPH uvedu do ř. 1 a 51 a kam to uvedu v KH?
Děkuji