Re: Roční zúčtování daně ze závislé činn
Příjem z DPP máte zdaněn srážkovou daní. Ta se může, ale nemusí zahrnout do výpočtu dańové povinnosti.
Pokud ji zahrnout chcete, tak si musíte podat daňové přiznání.
Pokud nechcete (třeba se to nevyplatí), tak si necháte udělat roční zúčtování u zaměstnavatele, kde máte podepsáno prohlášení.
Jestli se to vyplatí nebo nevyplatí - je třeba spočítat (ze všechn příjmů).
obecně - pokud tam, kde máte podepsáno, celý rok pracujete, nemáte žádnou nemoc, je Vám srážena daň (nemáte minimální výdělky), tak se to nevyplatí.
Re: Roční zúčtování daně ze závislé činn
Pokud jste u DPP měla vždycky jen srážkovou daň, tak sice nemáte povinnost podávat daňové přiznání, ale možná se vám to vyplatí. Chce to spočítat. Pokud požádáte v zaměstnání o RZD, tak tam vám příjem daněný srážkovou daní zahrnout nemůžou.
Jestli jste bez podepsaného prohlášení měla některý měsíc odměnu z DPP nad 10.000,-, tak daňové přiznání podat musíte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 1. 2017 9:42
Dobrý den, prosím o radu, jsme trvale zaměstnána na PS , podepsané prohlášení, pak mám DPP a tam nemám podepsané prohlášení, můj dotaz zní , může mi ho udělat zaměstnavatel zúčtování daně , ( když dodám všechny podklady), není to velká částka daně jedná se do 2000, co jsem za celý rok odvedla ( ne já ale ta spol.) děkuji moc