Re: Bude faktura v priznani k dph ?
ano je to spojeno s dovozem zboží z Číny. Fakturu na dovoz mám zaúčtovanou na ř. 7 dovoz zboží a 43 DPH
jej a to zjistim jak? Doklad o cle mam z celniho uradu v Liberci. Oni to slozili v cechach u te firmy , ale pak jim prislo z uradu, ze zjistili nejake pochybeni, ze bylo az nasledne propusteno do volneho obehu. museli prijet do firmy a tam vystavili pak doklad - náklady mimo celní řízení. Takže asi az v ČR.
já myslím, že to poznáte lehce - dovozní JSD by bylo v češtině
jak už jsem psala, do ř. 7 a 43 uvedete ZD, který získáte součtem ceny za zboží, dopravu, clo a dalších N spojených s dovozem zboží (skladování) - toto najdete v §38 ZDPH
faktura za dopravu nebo skladování tedy nepatří do ř. 5 a 43 ani do KH A.2, ale do ř. 7 a 43 přiznání a mimo KH
>>>>Dobrý den, prosím o radu. Firma (plátce DPH) má
>>>>přijatou fakturu za skladování zboží v přístavu v
>>>>Hamburku
>>>>od firmy Saco shipping gmbh (VAT DE118597456).
>>>>Zaúčtuju
>>>>do DPH bez dph , že se faktura neobjeví v přiznání,
>>>>nebo to mám dát do přiznání DPH a částku do nulové
>>>>sazby
>>>>DPH? Děkuji moc za odpověď.
>>>
>>>zdanila bych na ř. 5 a 43
>>není to skladování spojeno s dovozem nebo vývozem
>>zboží?
>ano je to spojeno s dovozem zboží z Číny. Fakturu na
>dovoz mám zaúčtovanou na ř. 7 dovoz zboží a 43 DPH na účtech 504/321 + 343/343
účtování mě nezajímá, kde bylo propuštěno do volného oběhu - SRN nebo ČR? máte německé nebo české dovozní JSD
faktura do ř. 7 nepatří, protože daňovým dokladem je dovozní JSD a do základu daně na ř. 7 patří i doprava, clo a další náklady spojené s dovozem zboží (může to být i skladné)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
24. 1. 2017 12:19
Dobrý den, prosím o radu. Firma (plátce DPH) má přijatou fakturu za skladování zboží v přístavu v Hamburku od firmy Saco shipping gmbh (VAT DE118597456). Zaúčtuju do DPH bez dph , že se faktura neobjeví v přiznání, nebo to mám dát do přiznání DPH a částku do nulové sazby DPH? Děkuji moc za odpověď.