Re: přepočet důchodu
Klasickou přihlášku jsem poslala, ELDP za 2016 jsem ještě neposlala.
Jde mi o to, zda stačí poslat ELDP, nebo je potřeba ještě vyplnit nějaký konkrétní formulář. Důchodce si může zažádat po 2 odpracovaných letech u nás?
Re: přepočet důchodu
Pán možná něco popletl. Pokud jste jej na OSSZ přihlásili, ze mzdy odvádíte SP, pak důchodově je přihlášený. O přepočet může požádat po odpracování 360 pojištěných dnů. Pokud před vámi nepracoval, tak jen za r. 2015 tuto podmínku nesplňuje, bez ELDP za r. 2016 není možné přepočet udělat. Ale to by vás OSSZ měla vyzvat k vystavení a zaslání ELDP za r. 2016.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
25. 1. 2017 10:21
Dobrý den, máme pracujícího důchodce. Byl si zažádat o zvýšení důchodu a na sociálce mu řekli, že není důchodově přihlášen. Co potřebuje k žádosti doložit? Já jako zaměstnavatel musím doložit nějaký formulář o tom, že je důchodově přihlášen? Myslela jsem, že stačí mít ELDP.
Děkuji