Re: tržby-hospoda
DŘ § 97 Záznamní povinnost
(1) Daňový subjekt, který v rámci své podnikatelské nebo jiné samostatně výdělečné činnosti uskutečňuje platby v hotovosti, je povinen vést průběžně evidenci těchto plateb, pokud nezaznamenává údaje o těchto platbách v jiné evidenci stanovené zákonem.
>>>
>>>Já nevím, já tam to denní nevidím, průběžné jsou i
>>>týdenní nebo pětidenní tržby.
>>
>>to je celkem fuck, že to tam nevidíte vy. důležité
>>je,
>>že to tam vidí soudy:-)
>
>Dobře, máte k dispozici
nějaké soudní rozhodnutí,
jistě že mám, několik. i rozhodnutí ofř a fř. a vy si je zajisté umíte na NSS najít.
>které to potvrdí?>Jinak jsou to jen slova.
Dobrý den, vždy jsem rád četl odpovědi paní Mirky, pálí jí to, ale v tomto případě se opravdu plete, pán si může zaúčtovat tržby jednou za měsíc, ale tyto tržby musí být z něčeho poskládané. Není možné aby utržené peníze házel do šuplíku, na konci měsíce udělal inventuru a usoudil, že to co zbylo, je tržba. Trochu postavené na hlavu.... Když má v počítači evidenci prodaného zboží tak jak mu tržby nabíhaly postupně, je jedno kdy a jak si to zaúčtuje - jednou za týden, čtrnáct dnů nebo měsíc, ale když měl pouze šuplík, no nevím, já vždy říkám " do první kontroly". Co pánovi říká povinnost vystavování a evidence pokladních dokladů? Asi nic, on si pouze na nějakou dobu pronajal hospodu, vydělal co se dalo a skončil před EET. Mohu-li pánovi poradit, nad ničím nepřemýšlejte a podejte přiznání, ono vám to projde, v tom zmatku se zaváděním druhé etapy EET, na takové prkotiny není čas aby to někdo kontroloval. Navíc, když je to váš jediný příjem za celý rok...............
Štěpán,
Nejspíš si mě s někým pletete, nemyslím si, že bychom se znali osobně, abyste mě zde mohl tak podrobně rozebrat.
Ale abyste byl v obraze:
Měl jsem restauraci na vesnici v sezoně duben-srpen, otevřenou středa, pátek, sobota. Patří obci. Ta se rozhoduje, kdy bude v provozu. Se zavedením EET mé ukončení nemá nic společného. Příjem z restaurace nebyl mým jediným příjmem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
26. 1. 2017 10:43
Dobrý den,
měl jsem loni na pět měsíců malou hospůdku na živnost. Obrat řádově 40 tis. za měsíc. Mám inventury a zaúčtované měsíční příjmy. Výdaje budu dělat procentem. Musím mít i deník tržeb, kde bude tržba za každý den, kdy bylo otevřeno, nebo stačí to, že mám v počítači zaúčtované tržby za měsíc? Byl jsem tam sám a počítal jsem to opravdu jednou za měsíc při inventuře, denní tržby bych si musel vymyslet.
Děkuji