Nejsem podnikatel a v letošním roce jsem si vzal auto na leasing. Nyní však nastaly určité skutečnosti a potřebuji se auta zbavit. Hodlám lesing doplatit. Samozřejmě, že na voze tratím. Akontace byla 250tis. - uvedeno jako mimořádná leasingová splátka. Mezi tím jsem platil měsíční splátky bez pojištění. Doplatit mám 100tis. V případě, že jej prodám za mohu si jako výdaj uplatnit tyto splátky( mimořádnou + měsíční + doplatek)? Je pro mne výdajem i pojištění, které jsem platil zvlášť? Bylo by to jinak, kdyby byly součástí splátek?
11. 10. 2005 9:49
Nejsem podnikatel a v letošním roce jsem si vzal auto na leasing. Nyní však nastaly určité skutečnosti a potřebuji se auta zbavit. Hodlám lesing doplatit. Samozřejmě, že na voze tratím.
Akontace byla 250tis. - uvedeno jako mimořádná leasingová splátka. Mezi tím jsem platil měsíční splátky bez pojištění. Doplatit mám 100tis. V případě, že jej prodám za mohu si jako výdaj uplatnit tyto splátky( mimořádnou + měsíční + doplatek)? Je pro mne výdajem i pojištění, které jsem platil zvlášť? Bylo by to jinak, kdyby byly součástí splátek?
Děkuji