Re: zbozi do EU-prosim pi. Anu
Omlouvam se, asi jsem to napsala komplikovane, takze druhy pokus.
CR firma fakturuje madarske firme za zbozi, ktere odeslo z Ciny do Madarska. (normalne CR firma zprostredkuje prodej zbozi z Ciny do Madarska, zbozi fakturuje Cina do Madarska, a CR firma si vyfakturuje do Ciny provizi za zprostredkovani). Neptejte se me proc, nejak se nedohodli, Cina si to asi nevyfakturovala (?) , tak si to fakturuje CR firma.
Re: zbozi do EU-prosim pi. Anu
Docela síla.
Takže fa za provizi za zprostředkování pro zahraniční osobu nás nezajímá(ale mě by to zajímalo, jak to provádíte, fa bez daně, ale kde dojde ke zdanění, protože dle §10,odst.12c) zprostředkování dodání zboží= místo plnění tam, kde je dodání nebo pořízení zboží uskutečněno - no teda nevím, podle mne by to mělo být v Maďarsku??? Jsem z toho jelen:-(((
K dotazu:
vzdávám se,, nejdřív jsem tady popsala elaborát, pak jsem to smazala, protože Vy asi nemůžete prodávat zboží z Číny do Maďarska, které není ani Vaše???
Jak dostane potom čínská firma uhrazeno toto zboží???, když nebude nikomu fakturovat???
Takže jsem neporadila, bohužel:-(((
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 10. 2005 13:35
Prosim o radu s nasledujicim pripadem:
Firma zprostredkovava prodej zbozi cinskemu partnerovi v Evrope. Ted mi prinesli fakturu na zbozi, ktere ale odeslo z Ciny do Madarska (zakaznik s madarskym DIC). Pry se s cinskym partnerem nedohodli (asi na provizi za to zprostredkovani), a aby dostali aspon neco, tak si to vyfakturovali odtud. Takze mam fakturu za zbozi, ktere ale odeslo z Ciny.
1. jak to mam uctovat?
2. z pohledu DPH - asi budu potrebovat potvrzeni z Madarska, ze zbozi k nim doslo.Tim nemusim odvadet DPH. Na souhrnne hlaseni to asi psat nebudu, protoze madarska firma bude mit JCD jako dovoz z Ciny. A kam to napisu do priznani k DPH? Jsem z toho cela zmatena. Poradi mi nekdo jak to vyresit?
Moc dekuji za rady