Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
Firmy narážejí v novém hlášení. Kvůli těmto chybám jim systém vrací podání
Historie čerpacích stanic: Víte, že než vznikly, prodávalo se palivo v lékárnách?
Další vysoká pokuta za švarcsystém, po programátorech si úřady vyšláply na kadeřnice
Konec drahého tankování? Vláda zavádí stropy a zlevňuje naftu
Nová povinnost firem už běží: Registraci zaměstnanců usnadní jednoduchý dotazník
31. 1. 2017 9:32
Dobrý den,
našemu zaměstnanci se stal úraz, který u lékaře nahlásil jako pracovní. Ten samý den vše volal nadřízenému, pracovní neschopnost bude delší než 5 dní. Já teď vůbec nevím, co sepsat a kam nahlásit, setkávám se s tím poprvé. Dočetla jsem se, že musíme vyhotovit záznam o úrazu. Stačí zde uvést jméno zaměstnance, místo a datum kdy se úraz stal a zavolat zaměstnanci, aby popsal, co se stalo?
Potom kopii podepsanou od obou stran zašlu na OSSZ, ZP a musí se posílat i na ispektorát práce?
OSSZ vyplatí 60 % mzdy a my jako zaměstnavatel doplatíme zbytek, aby měl tolik, kolik by si vydělal, kdyby byl v práci?
A máme zaměstnanci proplatit i cesty na vyšetření, úhradu léku atd.?
Omlouvám se za obsáhlý dotaz, ale z toho co jsme zatím vyčetla jsem docela zmatená.
Děkuji moc za každou radu.