Dobrý den, prosím o radu ohledně používání soukromého vozidla ke služebním cestám. Dost jsem toho přečetla, ale nemám s tím žádné zkušenosti. Jsme nezisková organizace, občas některý ze zaměstnanců jede na školení nebo na nějaký úřad svým autem. Bude následující postup správný a úplný: udělám si kopii velkého techničáku, v cestovních náhradách proplatím 3,80 Kč za km + náhradu spotřebovaných hmot (doloží účtem od benzinky) = vše daňově uznatelné 512. Pokud zaměstnavatel nevyžaduje, není nutné havarijní pojištění. Zaměstnanec vede knihu jízd. Co se týče silniční daně, platili bychom 25,- Kč za den, ale protože jsme nezisková organizace, zpravidla platit nic nebudeme. Nevím však, jak to prokázat na FÚ. Je to správně a nezapomněla jsem na něco? Moc děkuji.
11. 10. 2005 15:03
Dobrý den,
prosím o radu ohledně používání soukromého vozidla ke služebním cestám. Dost jsem toho přečetla, ale nemám s tím žádné zkušenosti.
Jsme nezisková organizace, občas některý ze zaměstnanců jede na školení nebo na nějaký úřad svým autem. Bude následující postup správný a úplný:
udělám si kopii velkého techničáku, v cestovních náhradách proplatím 3,80 Kč za km + náhradu spotřebovaných hmot (doloží účtem od benzinky) = vše daňově uznatelné 512. Pokud zaměstnavatel nevyžaduje, není nutné havarijní pojištění. Zaměstnanec vede knihu jízd. Co se týče silniční daně, platili bychom 25,- Kč za den, ale protože jsme nezisková organizace, zpravidla platit nic nebudeme. Nevím však, jak to prokázat na FÚ. Je to správně a nezapomněla jsem na něco?
Moc děkuji.