Re: převod jmění na společníka
*** Předně říkám, že s tímto nemám žádnou praktickou zkušenost a vycházím jen ze znění zákonů:
Dle zákona 357/92 § 20 odst.6/f jsou převody majetků PO při přeměně od daně osvobozeny. A za přeměnu se dle ObchZ považuje i převod jmění na společníka, pokud je nástupnickým subjektem (§69 a hlavně §69b, který dává podmínky a pravidla - tohle by se muselo dodržet) - asi by to chtělo, celé to někomu kompetentnímu svěřit***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
11. 10. 2005 19:14
Prosím o názor....Jsem jediným společníkem (a jednatelem) s.r.o. která vlastní nemovitost (byt) a nic jiného. Rád bych dosáhnul stavu kdy nemovitost budu vlastnit já (jako fyz.os.) a s.r.o. mít nebudu. Myslíte, že je použitelný §153c obch. zák. a že se tim vyhnu placení daně z převodu nemovitosti, nebo že je třeba aby s.r.o. nemovitost prodalo mně (za cenu dle odhadu), zaplatilo daň z převodu, popř. daň z příjmu PO a pak společnost zlikvidovat ? Děkuji za názory