Re: Příjem z pronájmu a RZD
A můžu poprosit i já? Pokud je povinnost podat, ten nájem musím nějak doložit nebo stačí vypsat částka? A manželku, dodám kopii oddacího listu a její čestné prohlášení, že neměla příjem nad 68 000,- Kč. A děti kopie rodných listů? Děkuji moc za zodpovězení.
Já to upřesním - RZD můžete udělat z příjmů ze zaměstnání. Ale on si to přiznání podat musí. Stává se, že požádají o RZD, já ho udělám, dostanou vratku a pak si vzpomenou, že mají podat přiznání. V takovém případě je na vystaveném potvrzení o zd.příjmech napsáno, že RZD bylo provedeno s takovým a takovým výsledkem. A on si vratku zapracuje do přiznání.
ZDP § 38ch
Roční zúčtování záloh na daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a daňového zvýhodnění
(1) .. Roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění neprovede plátce u poplatníka, který podá nebo je povinen podat přiznání k dani. ..
A takových "zapomnětlivých" zaměstnanců, jak píše paní Kara, je plno. ZDP nařizuje zaměstnavateli / mzdové účetní / něco, co nemůže ve skutečnosti splnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 2. 2017 11:21
Zaměstnanec má kromě příjmů u zaměstnavatele také příjem z nájmu movité věci. Chce, abych mu provedla roční zúčtování daně. Domnívám se, že si zaměstnanec musí udělat přiznání sám. Uvažuji správně?
Děkuji