Rozvedení a žádá o daň.zvýhodnění

• (neregistrovaný)

2. 2. 2017 13:55

Dobrý den, jak byste to prosím řešili vy ? Rozvedení, 1 dítě svěřeno otci, druhé do střídavé péče po 14 dnech.
    zaměstnanec žádá zpětně od 1.1.2016 na "střídavé" dítě slevu za celý rok 2016 s tím, že doložil čestné prohlášení bývalé manželky, že nikde nepracuje a neuplatňuje daň.zvýh. na dítě. Mám obavy, je jasné, že když nepracuje, nemůže uplatňovat, tak se dohodli. Já nezjistím, že syn s ním sdílí domácnost - on to sice prohlásí, ale já jako ztel nemám "páku" to jak zjistit. A od 2017 požaduje měsíčně také na "střídavé" dítě slevu. Volala jsem pro jistotu na dávky a paní potvrdila, že býv.manželka nežádá o dávky, tudíž neupl. "střídavé" dítě v domácnosti, toť dobrá zpráva, říct mi to nemusela ... Jak byste to prosím řešili? kdysi dávala kolegyně při podobném případě čestné prohlášení že od 1.dne v měsíci byl v jeho péči - tehdy to měli rozvedení manželé nastavené tak, že půl rok on a druhý půl rok ona s tím, že v čestném prohlášení bylo, že vždy ten který měsíc od 1. s děti sdílely domácnost.
    Řešili byste nebo spoléhali na to, že prohlásil a zpětně byste uplatnili celý rok a dávali měsíčně - mám zbytečnou starost ..? Možná už nemoc z povolání :-(
    Moc děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).