Kontrola výp.mzdy-doplat.do zaruč.mzdy

• (neregistrovaný)

3. 2. 2017 9:38

Moc Vás prosím o kontrolu mzdy:
    zaměstnanec 74 Kč/hod, zaručená mzda 77,8 (2.sk. 37,5 hod úvazek).
    Odprac. 165 hod + 5 hod přesčasů, prémie nemá - neplnil

165 * 74 = 12 210,-
    5 * 74 = 370,- zákl.mzda za přesčas
    5*103*25% = 129,- přípl. za přesčas
    ===================
    Vyčíslen doplatek 264,- Kč

Teď kde je chyba a jaký je správný postup?
    Pokud nebude mít přesčas je dopl. do ZM 3,80/ hod. Což mně počítá program správně.
    Když je přesčas: musím provést doplatek za těch pět hodin přesčasů, protože je má zaplaceny 74,- Kč/hod? A zaručenou mzdu budu tedy počítat 170*77,8=13.226 - 12580 = doplatek 646,- Kč. Nebo jak?

Nějak jsem se v tom zamotala. Příplatky za práci přesčas se do ZM nezahrnují, to vím, ale jak naložit s těmi pěti hodinami přesčasů.
    Děkuji moc za případnou radu. MN.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 2. 2017 9:44

xy5

Re: Kontrola výp.mzdy-doplat.do zaruč.mz
      Já nepochopím, proč neplatíte zam-ci alespoň (alespoň) zaručenou mzdu hned , ale přidělátváte si práci a počítáte složitě doplatek do zaručené mzdy. Jestli chcete, můžete mi napsat, proč to děláte takto složitě, co Vás k tomu vede? Zajímá mě to, neboť dle mého názoru by mzdy měly být ke zpracování co nejjednodušší a pro zam-ce přehledné.

• 3. 2. 2017 10:07

MN (neregistrovaný)

Vedení chtělo ponechat zavedený systém odměn (vypadá to dobře) a zároveň zbytečně nenavyšovat základy. Pokud zaměstnanci plní normy, není problém, ale pokud se nezadaří, mám problém já. Bohužel.
      Program mně to počítá dobře, ale nejsem si jistá u proplácení přesčasů. Bohužel to jedné zaměstnankyni právě takhle vyšlo :-(
      Děkuji moc.

• 3. 2. 2017 10:42

mirka..p (neregistrovaný)

já mám stejný případ, vlastník nechce navyšovat základ, zubynehty se brání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).