Re: Kontrola výp.mzdy-doplat.do zaruč.mz
Já nepochopím, proč neplatíte zam-ci alespoň (alespoň) zaručenou mzdu hned , ale přidělátváte si práci a počítáte složitě doplatek do zaručené mzdy. Jestli chcete, můžete mi napsat, proč to děláte takto složitě, co Vás k tomu vede? Zajímá mě to, neboť dle mého názoru by mzdy měly být ke zpracování co nejjednodušší a pro zam-ce přehledné.
Vedení chtělo ponechat zavedený systém odměn (vypadá to dobře) a zároveň zbytečně nenavyšovat základy. Pokud zaměstnanci plní normy, není problém, ale pokud se nezadaří, mám problém já. Bohužel.
Program mně to počítá dobře, ale nejsem si jistá u proplácení přesčasů. Bohužel to jedné zaměstnankyni právě takhle vyšlo :-(
Děkuji moc.
já mám stejný případ, vlastník nechce navyšovat základ, zubynehty se brání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
3. 2. 2017 9:38
Moc Vás prosím o kontrolu mzdy:
zaměstnanec 74 Kč/hod, zaručená mzda 77,8 (2.sk. 37,5 hod úvazek).
Odprac. 165 hod + 5 hod přesčasů, prémie nemá - neplnil
165 * 74 = 12 210,-
5 * 74 = 370,- zákl.mzda za přesčas
5*103*25% = 129,- přípl. za přesčas
===================
Vyčíslen doplatek 264,- Kč
Teď kde je chyba a jaký je správný postup?
Pokud nebude mít přesčas je dopl. do ZM 3,80/ hod. Což mně počítá program správně.
Když je přesčas: musím provést doplatek za těch pět hodin přesčasů, protože je má zaplaceny 74,- Kč/hod? A zaručenou mzdu budu tedy počítat 170*77,8=13.226 - 12580 = doplatek 646,- Kč. Nebo jak?
Nějak jsem se v tom zamotala. Příplatky za práci přesčas se do ZM nezahrnují, to vím, ale jak naložit s těmi pěti hodinami přesčasů.
Děkuji moc za případnou radu. MN.