Re: Chybně provedené RZD
U úvěru na rekonstrukci není pro uznání zaplacených úroků jako nezdanitelné části základu daně zapotřebí být vlastníkem nemovitosti.
§ 15 / 3 / e) údržba a změna stavby bytového domu, rodinného domu, bytu v nájmu nebo v užívání nebo jednotky, která nezahrnuje nebytový prostor jiný než garáž, sklep nebo komoru,
§ 15 / 4
... Jde-li o předmět bytové potřeby uvedený v odstavci 3 písm. a) až c) a e), může být základ daně snížen pouze ve zdaňovacím období ... předmět bytové potřeby uvedený v odstavci 3 písm. a), c) a e) užíval k vlastnímu trvalému bydlení nebo trvalému bydlení druhého z manželů, potomků, rodičů nebo prarodičů obou manželů ...
Re: Chybně provedené RZD
Jé, tak to blbnu zbytečně... Moc děkuji! Vypadá to tedy, že jsem si to před těmi 3 roky ověřovala, abych měla vše dle zákona, a teď zmatkuji zbytečně. Má totiž ty hypoteční úvěry 2 - 1. je na koupi a 2., který následoval cca za 3 měsíce, je na rekonstrukci a splacení toho 1. Úroky uplatňoval pouze z toho 2. úvěru. Tak je to snad v pořádku...
Ještě jednou moc, moc, moc děkuji!!! :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
3. 2. 2017 10:12
Dobrý den, moc prosím o radu...
Právě jsem zjistila, že se mi podařilo přehlédnout (netuším jak, ale stalo ve :-( ) při kontrole podkladů pro uplatnění úroků z hypotéky, že vlastníkem nemovitosti je pouze manželka a ne manžel, který je naším zaměstnancem a úroky uplatnil. Jedná se o roky 2013, 2014 a 2015. Jak z toho, prosím, ven?
Se zaměstnancem se, myslím, domluvím, ale jde mi o to, za jaké roky mám opravu provést?
Moc děkuji za Vaše rady!