Re: zkouším znovu-čísla účtů
Pak je nejlepší se podívat na stránky zdravotních pojišťoven, jaké účty tam mají uvedené. Některé pojišťovny možná měli v době minulé různé účty pro různé kraje, ale od roku 2017 si museli bankovní účty pro platby pojištění zařídit u ČNB. Většinou mají jiné účty pro penále a pokuty, pro zaměstnavatele, pro OSVČ, pro OBZP,..
http://www.mzcr.cz/dokumenty/zdravotni-pojistovny_945_839_1.html
Děkuji, právě to jsem udělala a překvapilo mě, že na sociální se platí podle pobočky (mají mnoho účtů), na finančák podle kraje(mají mnoho účtů) a na zdravotkách je uveden jeden účet. Tak jestli to tak je správně, nebo jsem něco přehlédla. Ráda si proto nechám poradit od zkušenějších.
Děkuji
U VZP je to podle krajů každý má své číslo a u ostatních mají jen jedno číslo
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
3. 2. 2017 10:54
Dobrý den,
budu poprvé dělat odvody za zaměstnance. Hledala jsem si čísla účtů a chápu správně, že na finanční úřad a sociálku jsou různá čísla podle krajů a zdravotky mají jen jedno číslo účtu pro všechny kraje dohromady?
Začínám z toho být nějaká zmatená a nechci se hned na začátku dostat do problémů.
Děkuji