Zkouším znovu-čísla účtů

• (neregistrovaný)

3. 2. 2017 10:54

Dobrý den,
    budu poprvé dělat odvody za zaměstnance. Hledala jsem si čísla účtů a chápu správně, že na finanční úřad a sociálku jsou různá čísla podle krajů a zdravotky mají jen jedno číslo účtu pro všechny kraje dohromady?
    Začínám z toho být nějaká zmatená a nechci se hned na začátku dostat do problémů.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 2. 2017 11:03

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: zkouším znovu-čísla účtů
      Pak je nejlepší se podívat na stránky zdravotních pojišťoven, jaké účty tam mají uvedené. Některé pojišťovny možná měli v době minulé různé účty pro různé kraje, ale od roku 2017 si museli bankovní účty pro platby pojištění zařídit u ČNB. Většinou mají jiné účty pro penále a pokuty, pro zaměstnavatele, pro OSVČ, pro OBZP,..
      http://www.mzcr.cz/dokumenty/zdravotni-pojistovny_945_839_1.html

• 3. 2. 2017 11:07

patricie.holá (neregistrovaný)

Děkuji, právě to jsem udělala a překvapilo mě, že na sociální se platí podle pobočky (mají mnoho účtů), na finančák podle kraje(mají mnoho účtů) a na zdravotkách je uveden jeden účet. Tak jestli to tak je správně, nebo jsem něco přehlédla. Ráda si proto nechám poradit od zkušenějších.
      Děkuji

• 4. 2. 2017 8:07

Hanah (neregistrovaný)

U VZP je to podle krajů každý má své číslo a u ostatních mají jen jedno číslo

• 4. 2. 2017 9:06

xJ (neregistrovaný)

OSSZ nemá jedno číslo, stejně tak FÚ

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).