Re: Daňové zvýhodnění na dětli
je prosím potřeba dokládat potvrzení o tom, že druhý z poplatníků neuplatňuje děti každý rok, nebo je platné dokud nenastane změna?
Děkuji
ZDP
§ 38l
Způsob prokazování nároku na odečet nezdanitelné části základu daně, slevy na dani podle § 35ba a daňového zvýhodnění z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti u plátce daně
(5) Jestliže se změnily skutečnosti rozhodné pro přiznání nezdanitelné části základu daně podle § 15, slevy na dani podle § 35ba nebo daňového zvýhodnění, předloží poplatník nové doklady prokazující platnost nároku na odpočet.
.............
Zrovna včera tu na toto téma byla diskuze.
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1468261
Děkuji, pročetla jsem. Já právě vyžaduji potvrzení (nebo čestné prohlášené) jen u nově příchozích zamců, nebo při dalším narozeném dítěti a při nějaké změně, ale chodí za mnou zaměstnanci, kteří děti neuplatňují a nikdy je zde neuplatňovali, že zaměstnavatel druhého z manželů potvrzení chce. Takže jsem znejistila.
Děkuji moc!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
3. 2. 2017 11:17
Dobrý den,
mám prosbu a žádám o radu.
Zaměstnanec uplatňuje daňové zvýhodnění na děti. Mimo to ještě podniká, takže si podává sám daňové přiznání. Účetní manželky odmítá vydat potvrzení že neuplatňuje s tím, že to není třeba, když si manžel podává sám daňové přiznání.
Děkuji za odpověď