Pro paní Jiřku - FO-hypotéka xzáv.činnos

• (neregistrovaný)

12. 10. 2005 9:06

Dobrý den, moc prosím o Vás názor.

V měsíčních zálohách ze záv.činnosti jsem odpočítávala na hypotéku (je to šéf a chtěl to) úroky. Na konci roku samozřejmě přišla jiná částka, než která byla uvedena původně. Na radu daň. poradce se srovnalo v jeho ročním zúčtování jako FO. Po ukončení práce s daň. poradcem jsem se zúčasdtnila školení, kde jsem slyšela, že takto nelze, proto jsem zašla na FU na kontrolní oddělení, kde mi bylo sděleno,ž e to opravdu nejde, že mám přepočítat každý měsíc jak by správně vypadala odvedena daň za jednotlivé měsíce a za firmu odvést to co chybělo. A za FO podat dodatečné přiznání, kde uvedu, jiné zálohy z firmy odvedené na FU. Takže, FO měla přeplatek a právnická osoba nedoplatek, tkerý jsem zaslala na FU - tak jak mi řekli na zmíněném FU.
    Teď mi volá paní, která je správce daně a tvrdí, že jsem vůbec neměla podávat dodatečnépřiznání za FO, protože se neměnila výše daně ale výše záloh, a ona to prý nemůže dát dopočítače. (přitom jsem ji předtím osobně navštívila a ptala se jak provést)Prý zůstane odvedená daň 2x na FU a ona to FO nevrátí, protože jí nemá co vracet. Přitom na kontrolním mi zase řekli, že mi z nedoplatku doměří penále.. takže jsem blázen?
    Co teď?

Díky za Vaše rady
    Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).